Proprietarii terenurilor satului Nadas au contestat sechestrul pus de DNA. Cum au raspuns judecatorii

05-03-2014 16:49


sentinta judecator, ciocanel

 Familia Colteu, care a dobandit, in conditii contestate de localnici, aproape toata suprafata satului Nadas, a atacat in instanta masurile asiguratorii luate de DNA in urma perchezitiilor de saptamana trecuta.

 Luni, sotii Viorica si Mihai Colteu au atacat la Curtea de Apel Timisoara masurile procurorilor, cerand ridicarea sechestrului asupra bunurilor. Instanta s-a pronuntat astazi, dupa ce a analizat dosarul.

Procurorul-sef al DNA Timisoara, Tamas Schiffbeck, a declarat pentru stirileprotv.ro/vest ca judecatorii au respins actiunea sotilor Colteu.

Astfel, proprietatile familiei raman sub sechestru, iar exploatarea masei lemnoase din padurile Nadasului nu mai poate continua pana cand nu vor fi ridicate masurile asiguratorii impuse de catre procurori.

In cazul Nadas, procurorii DNA suspecteaza ca s-au comis infractiuni de coruptie, prejudiciul fiind de aproape 21 de milioane de euro.

Intre timp, localnicii din Nadas asteapta o solutie de la judecatorii din Fagaras, care trebuie sa se pronunte asupra cererii formulate de Prefectura Arad de revizuire a sentintei din 2006 prin care familia Colteu era improprietarita cu aproximativ 8700 de hectare de paduri si terenuri. Urmatorul termen in acest proces este 26 martie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO