Starea bărbatului împușcat în secția de votare din județul Prahova. Ce încerca să facă

Ultima actualizare: 24-11-2019 19:40

Incident grav înaintea votului, în județul Prahova.

Un bărbat a fost împușcat de un polițist care păzea o secție. Agresorul, amețit bine de băutură, a aruncat în agent cu o sticlă și a încercat apoi să îl atace. Polițistul a tras inițial mai multe focuri de avertisment însă, în final, i-a țintit picioarele.

Mai multe imagini șocante suprind momentul atacului și al intervenției agentului. Bărbatul împușcat care, potrivit Ministerului de Interne îl agresase pe polițist, este acum căzut, în șoc după ce a încasat două gloanțe în picioare. Unul dintre martori a filmat.

Incidentul s-a petrecut în curtea grădiniței din localitatea Drăgăneasca, acolo unde este amenajată secția de votare 523.

Mai multe persoane au intrat în curtea grădiniței l-ar fi amenințat și chiar lovit pe polițist. După ce a tras focurile de avertisment, omul legii s-a aparat.

Marcel Vela, ministru de Interne: „Au intrat mai mulți indivizi în stare de ebrietate, au rupt gardul înarmandu-se cu uluci din gard, cu intenția clară de a-l ataca. Chiar unul dintre ei a intrat, una dintre persoanele violente în altercație cu el, l-a lovit și polițistul a dat dovadă de profesionalism.”

Cătălin Ionuț Dumitru, operator secție: „Niște oameni care erau sub influența alcoolului s-au oprit la secția de votare, spunând că vor să voteze. Au încercat să între cu forța. A fost scandal. S-au luat la harță."

Oana Bunghez, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: „Acțiunile violente au fost oprite, în sprijinul polițistului intervenind o grupă din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale.”

Bărbatul rănit la ambele picioare a primit îngrijiri medicale și este în afara oricărui pericol. El este internat sub pază la Spitalul Județean de Urgență Prahova.

Violeta Tănase, medic primar UPU: „Două leziuni prin împușcare, una la nivelul genunchiului stâng, alta la genunchiul gleznei drepte. La nivelul genunchiului există și corpul străin restant, glonțul. Prezenta stare de agitație și s-a recoltat în prezența poliției alcoolemia."

În total, șapte bărbați sunt cercetați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând că dosarul penal să se extindă și pentru ultraj și atac asupra unei secții de vot.

Duminică, în județul Dolj, doi bătrâni au murit lângă secțiile de votare, iar în București două femei au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău. În Brăila, președintele unei secții a mers beat la serviciu și a fost înlocuit după ce colegii săi au anunțat poliția. Iar în Teleorman, un bărbat, a constatat că pe numele lui era făcută o cerere falsă pentru urna mobilă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO