Președinții secțiilor de votare, lăsați în stradă cu sacii plini cu buletine de vot

Ultima actualizare: 11-11-2019 20:41

După agitaţia de peste zi a urmat o noapte lungă pentru președinții secțiilor de votare, ca să predea sacii cu buletinele de vot în locurile amenajate de Birourile Electorale Județene din întreaga țară.

La Cluj însă, datorită unui nou sistem, oamenii nu au mai stat până dimineața, ci în doar câteva zeci de minute au putut pleca acasă.

Ca incident, amintim că la Iași, o mașină care transporta buletinele de vot a fost implicată într-o tamponare, din cauza unui șofer beat.

Accidentul a avut loc în centrul oraşului. Autoturismul care aducea buletinele de vot venea din zona rurală, şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, al cărui şofer era băut şi nu i-a acordat prioritate. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Şi în Capitală, nemulţumirea oamenilor a fost mare. Unii susţin că au fost puşi să aştepte în fața secţiilor şi două ore ca să fie preluaţi.

Doamnă: „Două ore jumate până a venit maşina. Nu vedeţi ce cozi sunt? Aşteptăm şi îşi bate joc de noi. Degeaba am terminat dacă venim şi stăm aşa de la 10 jumate."

Şi preşedinţii celor peste 600 de secţii de votare din judeţul Cluj au luat cu asalt Casa de Cultură din municipiul reşedinţa de judeţ. Dacă la alte alegeri, procesul de predare şi validare a buletinelor de vot se întindea chiar şi 10 ore, acum o parte din proces a fost automatizat.

La Târgu Jiu reprezentanţii celor peste 300 de secţii de votare din judeţul Gorj au fost strânşi la Sala Sporturilor. Aici au primit bonuri de ordine şi apoi şi-au aşteptat rândul pentru a merge la Prefectura cu sacii cu voturi.

A trebuit ca jandarmii şi poliţiştii să intervină pentru a putea păstra cât de cât liniştea şi ordinea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO