Liberalii au mizat pe un scor de peste 70%. Cum au sărbătorit victoria lui Iohannis

Dată publicare: 25-11-2019 18:54
Dată actualizare: 25-11-2019 19:48


Singura preocupare a liberalilor în seara alegerilor a fost scorul pe care îl va obţine Klaus Iohannis. Liderii PNL au făcut chiar pariuri între ei, unii mizând pe un scor de peste 70%.

La închiderea urnelor, victoria a fost sărbătorită împreună cu simpatizanţii, care au umplut curtea de la partid, în ciuda ploii şi a frigului. S-a pus rămăşag şi la PSD, unde optimiştii vorbeau despre 40 de procente.

Liberalii s-au pregătit toată ziua pentru victorie. Pe la prânz, şeful de campanie al lui Klaus Iohannis a analizat atent punerea în scenă. Au fost montate şi două corturi imense pentru că invitaţii să fie feriţi de ploaie. La închiderea urnelor, şeful statului le-a mulţumit românilor, mai ales celor din diaspora, pentru mobilizarea extraordinară.

Klaus Iohannis: „Românii au fost eroii zilei de astăzi. Primesc această victorie cu bucurie, cu mulţumire, cu modestie. Vă promit că voi fi un preşedinte total implicat pentru România.”

Klaus Iohannis a urmărit primele estimări chiar de pe scenă. Curtea din Modrogogan a fost plină.

Klaus Iohannis: "E cea mai categorică victorie obţinută împotriva PSD vreodată. Treebuie să fim realişti, am câştigat o luptă importantă, dar războiul nu a fost încă câştigat.”

După o discuţie privată cu premierul Ludovic Orban, Klaus Iohannis
şi-a făcut drum printre simpatizanţi şi jurnalişti, fără a răspunde la întrebări.

Chiar dacă se prefigura o înfrângere, şi la PSD au venit, în şir indian, organizaţi, cu steaguri mai mulţi admiratori.

Cele 30 de procente sub scorul obţinut de Klaus Iohannis nu au făcut-o însă pe Viorica Dăncilă să dea înapoi.

Viorica Dăncilă: "Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la europarlamentare, iar azi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem voturile pe care le aveam la parlamentarele din 2016."

Discuţiile din interiorul PSD s-au încheiat târziu, iar Viorica Dăncilă a părăsit sediul din Kiseleff alături de fiul ei.


VIDEO PROTVPLUS.RO