Haos la predarea sacilor cu buletine de vot. Oamenilor li s-a făcut rău la coadă

Dată publicare: 25-11-2019 07:50
Dată actualizare: 25-11-2019 09:31


Predarea sacilor cu buletinele de vot a creat și de această dată probleme autorităților.

În Gorj, de pildă, sute de reprezentanți ai secțiilor de votare s-au înghesuit în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, unde au primit bonuri de ordine cu care au mers apoi la Prefectură.

În județul Gorj, pe măsură ce minutele treceau, coada devenea tot mai mare, iar oamenii din ce în ce mai nervoși.

Unora dintre reprezentanții secțiilor de votare din județ li s-a făcut rău, în timp ce alții s-au bucurat că au reușit să apuce un bon de ordine.

Reprezentant secție de votare: „Își bat joc de noi, îmi veni rău de la înghesuială"

Reprezentant secție de votare: „De abia mai respir, proastă organizare, cea mai proastă organizare din partea jandarmeriei”.

Reprezentanții Prefecturii Gorj spun că procedura de organizare a fost aceiași că la toate alegerile de după Revoluție, numai că acum a fost înghesuială că niciodată.

Corina Belteu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj: „Din păcate nu putem să le dăm bonuri de ordine decât în modul acesta și din păcate nu am putut evita aglomerația, dar cât stau aici stau la căldură. S-au și grăbit foarte tare și nu am înțeles de ce".

Când s-au văzut cu bonurile de ordine în mâna, reprezentanții secțiilor de votare au mers la Prefectură, unde au avut din nou de așteptat pentru a preda sacii cu buletine.

Reprezentant secție de votare: „Noi probabil acum o să stăm câteva ore că și data trecută până se mai rectifică nu știu ce procese verbale care nu au picat pe cheie, care nu au fotografiile corect, etc."

Și la Constanța s-au format cozi imense, iar oamenii au fost monitorizați de jandarmi.

 

Coada s-a format pentru că reprezentanții secțiilor de votare au ajuns cam în același timp, aproape de mizul nopții, iar spiritele s-au încins rapid.

Reprezentant secție de vot: „La turul întâi a mers foarte repede, în două ore am reușit să ne deplasăm înapoi”.

Președintele Klaus Iohannis, câștigătorul alegerilor, urmează să depună jurământul de credință în Parlament, după ce rezultatul va fi validat de CCR.


VIDEO PROTVPLUS.RO