Alegeri Prezidențiale 2019. Locțiitorul președintelui unei secții din Iași avea dosar penal

Ultima actualizare: 10-11-2020 12:42
urne de vot
iStock

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Iaşi a dispus, duminică, înlocuirea de urgenţă a locţiitorului preşedintelui unei secţii de votare din comuna Scobinţi, după ce s-a constatat că era condamnat penal.

Decizia a fost luată în urma unei sesizări formulate de USR.

"Urmare a unei sesizări primite din partea formaţiunii politice în legătură cu posibila situaţie de incompatibilitate în care s-ar afla un expert electoral care îndeplinea funcţia de locţiitor al preşedintelui unei secţii de votare din comuna Scobinţi, în urma verificărilor efectuate, situaţia reclamată s-a confirmat, rezultând că persoana are o condamnare penală definitivă.

În această situaţie, Biroul Electoral Judeţean Iaşi a dispus înlocuirea de urgenţă a locţiitorului şi a propus excluderea acestuia din corpul experţilor electorali. Persoana era membru al corpului experţilor electorali din anul 2016, iar condamnarea a rămas definitivă în decembrie 2018", a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Iaşi, Marta Dunca, conform Agerpres.

Senatorul USR Dan Lungu afirma, într-o postare pe contul său de Facebook, că la secţia de votare 629, sat Feteşti, comuna Scobinţi, vicepreşedintele secţiei are o condamnare penală pentru uz de fals. 

Potrivit parlamentarului, aceeaşi persoană a fost vicepreşedinte de secţie de votare şi la alegerile europarlamentare.

Vezi aici REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO