Scandal in PMP, intre cele doua "Elene". Prima reactie a lui Udrea, dupa ce a fost atacata de EBA

Elena Udrea si Elena Basescu

Alegeri prezidentiale 2014. Presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, ca este posibil ca Elenei Basescu, intrucat a fost "mai departe de partid in ultima perioada", sa i se fi transmis "un mesaj gresit", care a dus la o neintelegere.

 

Elena Udrea a raspuns astfel, la un post TV, la o intrebare referitoare la faptul ca Elena Basescu a scris pe Facebook ca organizatiile PMP din teritoriu au probleme in a strange semnaturi pentru sustinerea candidatului PMP la prezidentiale Cristian Diaconescu din cauza liderului formatiunii, potrivit Mediafax.

"Parerea mea este ca, probabil ca din faptul ca doamna Basescu, fiind mai departe de partid in ultima perioada, nu a fost prezenta la sedintele noastre, probabil ca a prins un mesaj sau cineva i-a transmis un mesaj gresit si de aici neintelegerea", a spus Elena Udrea. Ea a aratat ca "supararea" a pornit de la numarul mic de semnaturi adunate de organizatiile PMP pentru Cristian Diaconescu. "Supararea a pornit de la numarul mic de semnaturi adunate de organizatii, iar eu, cand am deschis subiectul nerealizarii target-ului de semnaturi, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a explicat Elena Udrea.

Ea a aratat ca Diaconescu este candidatul PMP la prezidentiale si ca ea a fost cea care a propus "solutia Cristian Diconescu". Udrea a mai fost intrebata daca a vorbit la telefon cu Elena Basescu. "Am comunicat, nu cred ca acesta este subiectul si relatia mea cu Elena Basescu. Daca oricine ar fi spus asta si nu cineva care poarta numele Basescu nu conta", a aratat Udrea. Intrebata despre eventualitatea ca Elena Basescu sa fi transmis de fapt un mesaj al tatalui sau, Traian Basescu, prin postarea pe Facebook, Elena Udrea a aratat ca ar trebui sa se faca distinctie intre ceea ce spune presedintele Basescu si ce spune fiica acestuia. "Eu am sa va rog sa faceti o distinctie intre ce poate sa spuna presedintele Traian Basescu si dansul poate sa spuna oricand ce doreste sa spuna si ce spune Elena Basescu. Elena Basescu este o alta persoana, chiar daca este fiica presedintelui. Doi la mana, din respect fata de tatal ei, de presedintele Traian Basescu, nu o sa comentez aspectul acesta", a spus Elena Udrea.

Citește și
Elena Udrea l-a botezat pe fiul lui Adrian Gurzau, liderul PMP Cluj
Elena Udrea este din nou nașă. Al cui este copilul botezat de liderul Partidului Miscarea Populara. FOTO
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Ea mai spus ca nu se pune problema ca Elena Basescu sa fie exclusa din PMP. "Doamne fereste! Relatia mea cu Elena Basescu este o relatie de 10 ani. Nu se pune problema", a precizat Udrea, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema.

EBA o ataca pe Elena Udrea

Elena Basescu o ataca pentru prima data pe cea pe care o numea "prietena" nu cu mult timp in urma, adica pe sefa Partidului Miscarea Populara, Elena Udrea.

Motivul acestui scandal este legat de strangerea de semnaturi pentru candidatul PMP la alegerile prezidentiale 2014, Cristian Diaconescu. Elena Basescu sustine, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca organizatiile PMP au «probleme» in a strange semnaturi pentru candidatul la prezidentiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

"Doamna Ruxandra Dragomir se preface ca nu stie despre ce este vorba: organizatiile au «probleme» in a strange semnaturi pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", a scris EBA.

In continuarea acestui mesaj, ea face o trimitere la o informatie de presa in care se arata ca unii membri din PMP ar contesta candidatura lui Cristian Diaconescu la Presedintie. Astfel, potrivit unei declaratii a presedintelui organizatiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, Cristian Diaconescu ar avea probleme in strangerea de semnaturi, in conditiile in care organizatiile politice ale PMP au reusit pana in prezent sa adune doar 7.000. Pentru inscrierea in competitia electorala sunt necesare 200.000 de semnaturi.

Candidatul PMP pentru alegerile prezidentiale, Cristian Diaconescu, a declarat la sfarsitul lunii iulie ca presedintele Basescu a semnat la prima pozitie pe lista de sustinatori ai candidaturii sale in alegerile prezidentiale, adaugand ca momentul a avut loc in timpul unei intalniri "de rutina" cu seful statului. "Am avut o discutie cu presedintele, de rutina. Am vorbit despre probleme de politica interna, de politica externa, in special despre criza din Ucraina. I-am solicitat sa-mi faca onoarea de a semna primul pe lista mea de sustinatori pentru candidatura in alegerile prezidentiale. A facut-o, cu toate datele de rigoare, care trebuie consemnate", a spus Diaconescu.

Potrivit legii pentru alegerea presedintelui Romaniei, dosarul de candidatura pentru functia suprema in stat trebuie sa contina cel putin 200.000 de semnaturi de sustinere a candidatului.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Traian Basescu isi anunta mutarea
Traian Basescu isi anunta mutarea "cu acte" la PMP din toamna. "Mi-am luat arhiva din Modrogan, o voi duce la partid"

Președintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Sinaia, ca asteapta de la PMP ca, atunci cand isi incheie mandatul de sef al statului, sa il primeasca ”in sediul central”.

Elena Udrea este din nou nașă. Al cui este copilul botezat de liderul Partidului Miscarea Populara. FOTO
Elena Udrea este din nou nașă. Al cui este copilul botezat de liderul Partidului Miscarea Populara. FOTO

Liderul Partidului Miscarea Populara, Elena Udrea, l-a botezat, duminica, intr-o biserica veche din Parcul Etnografic din Cluj, pe fiul lui Adrian Gurzau, presedintele organizatiei locale a PMP.

Elena Udrea este noul presedinte al PMP. Cristian Diaconescu este candidatul Miscarii Populare la alegerile prezidentiale
Elena Udrea este noul presedinte al PMP. Cristian Diaconescu este candidatul Miscarii Populare la alegerile prezidentiale

Elena Udrea a devenit, sambata, noul presedinte al Partidului Miscarea Populara (PMP), fiind aleasa, la primul congres al formatiunii politice, cu 742 de voturi.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.