GHID VIDEO. Cum vor vota românii din străinătate prin corespondență

Ultima actualizare: 11-11-2020 14:17
Cum se votează prin corespondență. Ghid video, trimis alegătorilor români din străinătate
youtube.com

Autoritatea Electorală Permanentă va transmite alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie un videoclip informativ privind tehnica votării.

Ghidul video a fost fiind publicat şi pe pagina de Facebook a instituţiei şi pe canalul de YouTube.

AEP precizează că, pentru a veni în sprijinul acestor alegători, pune la dispoziţie clipul video care ilustrează tehnica votării prin corespondenţă "pas cu pas".

"Acest tutorial video va fi transmis alegătorilor prin corespondenţă pe adresele de e-mail furnizate la înregistrare. Astfel, alegătorii sunt rugaţi să citească instrucţiunile primite în plic şi să vizioneze clipul înainte de a-şi exprima opţiunea de vot", transmite AEP.

AEP a realizat şi un clip video de informare cu măsurile care trebuie respectate în campania electorală, în contextul intrării în vigoare a noilor prevederi referitoare la măsurile de sănătate publică pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor aferente campaniei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020.

Potrivit clipului de informare, măsurile care trebuie respectate în campania electorală sunt: purtarea obligatorie şi corectă a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la evenimentele electorale.

De asemenea, numărul participanţilor la evenimentele electorale desfăşurate în spaţiu închis trebuie limitat la maximum 20, iar durata să fie de maximum 2 ore, iar în cazul evenimentelor în aer liber numărul participanţilor să fie de maximum 50.

Pentru acţiunile desfăşurate în stradă se limitează numărul persoanelor la maximum 6 şi la maximum 2 în cazul acţiunilor tip "uşă în uşă".

"Respectarea aplicării măsurilor se urmăreşte de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, iar nerespectarea prevederilor se sancţionează conform legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", se mai arată în clip.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO