Ce se întâmplă acum în Deveselu, după ce primar a fost ales un candidat care murise

Ultima actualizare: 07-10-2020 19:37
De ce l-au ales oamenii din Deveselu pe primarul mort din cauza Covid-19
StirilePROTV

Viceprimarul comunei Deveselu, care va îndeplini atribuţiile funcţiei de primar, va fi un social-democrat, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu.

Acesta a afirmat că la Deveselu, unde alegătorii l-au votat în proporţie de peste 60% pe primarul decedat Ion Aliman (PSD), votul a fost unul "nu numai de emoţie", cetăţenii votând şi cu organizaţia PSD din localitate.

„Ion Aliman a făcut foarte multe lucruri bune”
 

"În momentul de faţă, la Deveselu, unde a fost un ultim vot pentru Ion Aliman, un vot nu numai de emoţie, pentru că Ion Aliman a făcut foarte multe lucruri bune în comuna Deveselu, oamenii l-au apreciat, au votat cu dânsul şi cu organizaţia PSD Deveselu, avem majoritate, cu siguranţă în Consiliul Local vom pune viceprimar. Conform procedurii, acel primar va fi primar interimar până la organizarea de alegeri parţiale, care ar putea să aibă loc atunci când le stabileşte Guvernul", a spus Oprescu.

Primarul decedat al comunei Deveselu, Ion Aliman, a fost votat de 63,9% dintre alegătorii prezenţi la urne, pe locul al doilea s-a clasat candidatul PMP, Dumitru-Manuel Nica (388 de voturi), şi pe locul al treilea - candidatul ALDE, Ion Păun (207 voturi).

La votul pentru Consiliul Local Deveselu, PSD a obţinut 9 mandate din 13, candidaţii PMP - două mandate, şi câte un mandat de consilier - ALDE şi PNL.

De ce au votat alegătorii din Deveselu un primar mort. „Eroul comunei! Te vom iubi mereu!”
 

Vestită pentru scutul anti-rachetă amplasat acum opt ani de americani, localitatea Deveselu din Olt este din nou în atenția lumii.

Oamenii l-au votat masiv pe fostul primar, care a murit acum două săptămâni răpus de Covid. „A făcut lucruri bune”, spun cetățenii, care au sărbătorit „victoria” la cimitir, la mormântul decedatului. Alegerile vor fi reluate.

Alegători care aplaudă în cimitir: „Bravo! Nu te vom uita niciodată! Eroul comunei! Te vom iubi mereu!”

Aşa au sărbătorit localnicii din Deveselu victoria în alegeri a primarului lor defunct. Ion Aliman candida pentru al treilea mandat. Oamenii spun că primarul era atât de iubit în comună, încât cei mai mulţi s-au gândit să-l voteze, deşi acum două săptămâni, când a murit, l-au condus pe ultimul drum. Cum buletinele de vot erau deja tipărite, decedatul a rămas pe liste.

Bătrână: „Mâini de aur a avut.”
Reporter: „Cu cine aţi votat dumneavoastră?”
Bătrână: „Cu el am votat.”
Reporter: „Cu cine?”
Bătrână: „Cu ăsta mortu’!”
Reporter: „Dar ştiaţi că e mort.”
Bătrână: „Da’cum să nu, păi nu l-am îngropat? Acu’ să vedem ce-om face”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO