Cazul Deveselu, varianta Botoșani. Un candidat la primărie, votat de un sfert dintre alegători, deşi murise de 2 zile

Ultima actualizare: 28-09-2020 13:33
Cazul Deveselu, varianta Botoșani. Un mort candidat la primărie, votat de un sfert dintre alegători
ISU Botoșani

Candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Vorona din judeţul Botoşani, Radu Anton, care a decedat joia trecută, a fost votat de aproape un sfert dintre alegători. În Olt, candidatul Ion Aliman a fost reales primar, deși era decedat de 2 săptămâni.

 

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, reprezentantul PNL pe buletinele de vot de la Vorona a primit 519 voturi, dintr-un total de 2.257 voturi valabil exprimate.

Liberalul decedat a obținut astfel 23% din totalul voturilor, clasându-se astfel pe locul 2, după câștigătorul social-democrat, care a luat 59,95%, potrivit Rezultate Vot.

Radu Anton, a cărui înmormântare va avea loc marţi, a primit cele mai multe voturi la secţia de votare din localitatea sa de domiciliu, Icuşeni, dar şi la cea din localitatea Joldeşti.

Anton, în vârstă de 60 de ani, a ocupat până în urmă cu patru ani, funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

El se afla la a doua candidatură pentru funcţia de primar la Vorona.

 

Un candidat mort ales în Oltenia și un altul decedat după ce a fost ales

 

Alegerile de duminică au fost câştigate de actualul primar, social-democratul Aurel Ştefan, care a fost votat de 1.353 de alegători.

Cazul de la Vorona se înregistrează în aceeași zi în care locuitorii comunei oltene Deveselu l-au reales în funcția de primar pe Ion Aliman, deși acesta a decedat acum 2 săptămâni, din cauza Covid-19.

Pe de altă parte, un alt candidat oltean, Eugen Safta, a murit la câteva ore după ce a câștigat pentru a treia oară funcția de primar al comunei doljene Sadova. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO