Cod portocaliu de ninsori în 4 județe. Șoferii, avertizați să nu circule pe anumite drumuri

Ultima actualizare: 16-01-2019 14:08

E cod portocaliu de viscol şi ninsori în zonele de munte din judeţele Suceava, Neamţ, Caraş-Severin şi Hunedoara. Meteorologii spun că avertizarea nowcasting expiră miercuri după-amiază.

Vântul poate ajunge la viteza de 125 de km pe oră, iar autorităţile avertizează şoferii că pe drumurile de altitudine se pot produce oricând avalanşe!

Două avalanşe s-au produs miercuri dimineaţă în judeţul Bihor, pe drumul naţional 75. În zonă au fost mobilizate mai multe utilaje care lucrează la eliberarea şoselei.

Jandarmii avertizează că oricând se pot produce noi avalanşe, iar cei care observă maşini sau persoane surprinse de alunecările de zăpadă trebuie să sune urgent la 112.

Drumul judeţean care leagă Ocna Sibiului de Topârcea, este închis circulaţiei din cauza zăpezii viscolite. Trei autoturisme, în care se aflau 5 persoane au rămas blocate pe şosea, iar utilajele de deszăpezire le-au sărit în ajutor. Poliţia recomandă şoferilor o rută ocolitoare.

De 24 de ore ninge fără oprire în Maramureş, iar şoferii întâmpină mari probleme. Ca să nu se creeze blocaje în trafic poliţiştii au făcut filtre şi la ieşirea din Baia Sprie.

Dacă aveau anvelope de iarnă, dar acestea erau uzate, şoferii au fost amendaţi.

Şofer: E foarte greu, punem lanţurile poate reuşim să urcăm, e zăpada mare.

Şofer: E blocat pasul, nu ne lasă să urcăm.

Prin Pasul Gutâi a fost interzisă trecerea maşinilor cu o greutate mai mare de 7,5 tone aşa că tirurile sunt oprite pe marginea drumului şi aşteaptă reluarea circulaţiei.

În toate zonele înalte din ţară se menţine până miercuri seara codul galben de viscol.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO