„Am auzit un răcnet”. Bătrânul din Botoșani ucis de un necunoscut fusese jefuit, bătut și amenințat cu moartea în decembrie

×
Codul embed a fost copiat

Un bătrân de 85 de ani din județul Botoșani a fost ucis în bătaie, în propria locuință, de un individ necunoscut. Iar luna trecută, victima și soția lui au fost bătuți, tâlhăriți și amenințați cu moartea de un bărbat care nu a fost identificat.

Anchetatorii trebuie să afle acum dacă este vorba despre același agresor.

Bătrânul omorât acum era din localitatea Coșula. Un bărbat necunoscut l-a bătut crunt, în casă, până l-a ucis. Și soția lui a fost lovită. Polițiștii spun că agresorul nu a luat niciun ban din locuința oamenilor.

Bărbat: „Seara am auzit un răcnet, tare, ca și cum era în pericol”.

Reporter: Nu v-ați gândit sa sunați la 112?

Citește și
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă

Bărbat: „Nu mi-am dat seama. Femeia striga cu disperare, de seara au fost agresați și nimeni nu a știut”.

Medicii chemați în ajutor nu au putut face nimic pentru a-l salva pe bietul om.

Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt SAJ Botoșani: „Echipajul a constatat semne vizibile de traumă, posibil prin agresiune. Nu s-a putut face nimic, posibil decesul în cursul nopții”.

Valeriu Chihaia, prim-procuror PT Botoșani: „Prezenta urme de violență, urmă de înjunghiere. În plus, și soția prezenta urme de agresiune în zona feței. Până la acest moment autorul nu a fost identificat”.

Potrivit poliției, în decembrie, probabil același intrus le-a furat 7 mii de lei bătrânilor. Apoi i-a și amenințat cu moartea dacă anunță oamenii legii. Ca să-i sperie, individul l-a tăiat la o mână pe bătrân.

Fiica bărbatui ucis: „A fost bătut, înjunghiat cu un cuțit. I-a promis că îl omoară dacă spune la poliție”.

Victimele nu au sunat la 112, dar fiica lor și-a dus tatăl la spital și, conform procedurii, au fost chemați anchetatorii.

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean: „S-a prezentat cu plagi tăiate la nivelul membrelor superioare. Poliția a fost anunțată. S-a externat după o săptămână, după o intervenție chirurgicală, cu stare ameliorată”.

Vecin: „La spital s-a anunțat politia, el nu a spus. Nu l-a prins luna și acum a venit și a repetat același lucru”.

Anchetatorii nu au reușit să îl identifice pe atacatorul din decembrie.

Fiica bărbatui ucis: „Nu se poate să omoare omul în casa lui. Cred că poliția nu-și face treaba, i-ar fi găsit”.

După crima de acum, a fost deschis dosar penal IN REM, pentru omor. Urmează să se stabilească dacă agresorul este același, în ambele cazuri.

Articol recomandat de sport.ro
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Citește și...
Bătrân ucis după ce a fost bătut, jefuit şi ameninţat în propria casă. Ucigașul este liber
Bătrân ucis după ce a fost bătut, jefuit şi ameninţat în propria casă. Ucigașul este liber

Un bătrân de 85 de ani, din județul Botoșani, a murit snopit în bătaie de un individ care a dat buzna peste el în casă. Agresorul este, deocamdată, necunoscut.

Recomandări
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice

„De unde sunt florile?”, partea I. Când creştinii ortodoxi celebrează Floriile, vorbim despre o industrie înfloritoare - vânzarea plantelor verzi şi florilor în România.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.