Vremea frumoasă i-a făcut pe români să treacă la tricouri „Parcă e o zi de vară”

Dată publicare: 14-03-2021 18:40
Dată actualizare: 14-03-2021 19:40


După o săptămână rece, cu ninsori și temperaturi scăzute, primăvara ne-a făcut astăzi viața mai frumoasă, dar, cum orice lucru bun nu durează mult sau îngrașă, după cum se spune, a fost doar un episod scurt de vreme bună.

Două coduri galbene gonesc soarele și aduc ploi și ninsori în toată țara, în următoarele zile. La mijlocul lunii martie, păstrăm primăvara în suflet.

Soarele a strălucit în toată țara și a mai topit din zăpadă.

Pe litoral, duminică s-au înregistrat 13 grade Celsius. Razele blânde ale soarelui și briza mării au creat vremea perfectă pentru plimbări.

Copil: „Ne jucăm cu nisip.”

Reporter: „E cald, e bine?”

Copil: „Da.”

Reporter: „Tu ce faci?”

Copil: „Mă joc.”

Reporter: „Și iți place?”

Copil: „Da.”

Reporter: „Ce vrei să construiești din nisip?”

Copil: „Un castel.”

Bărbat: „Am zis să dăm și noi o fugă. Am zis să profităm, pentru că azi am văzut că e vremea frumoasă.”

Nici în Iași oamenii nu au avut stare și au umplut parcurile. Au fost 10 grade Celsius, care s-au simțit ca 14.

Femeie: „Am ieșit la plimbare, să ne mai aerisim și noi de la atâta carantină și izolare. Am ieșit cu trotinetele, am așteptat să treacă iarna să ne dăm."

Bărbat: „Tocmai am ieșit din carantină de două săptămâni și am zis să ieșim, că devine foarte plictisitor în casă. E vremea frumoasă."

În Capitală, unii s-au lăsat ispitiți de vremea bună și au renunțat la mâneca lungă.

Reporter: „Ați avut curaj să scoateți tricoul din dulap?”

Bărbat: „Nu știu ce să zic de tricou, dar cred că e o temperatură acceptabilă, zic eu.”

Femeie: „Este ok, față de zilele trecute și cum o să urmeze zilele următoare. E destul de frumos, foarte cald. Parcă e o zi de vară.”

Vremea frumoasă de duiminică va fi înlocuită de două coduri galbene emise de meteorologi. Dacă cei care locuiesc în zonele montane vor fi nevoiți să nu renunțe încă la hainele de iarnă, pentru că se întorc ninsorile, ceilalți, din restul țării, vor avea nevoie de umbrelă în următoarele zile.

Primul cod galben a intrat deja în vigoare de la ora 16:00 și expira luni, la ora 14. Sunt anunțate ploi, dar și ninsori la altitudini de peste 1.200 de metri. Sunt vizate județele din nord-vestul țării.

Al doilea cod galben aduce ploi și ninsori și în restul țării, începând de luni, de la ora 14:00. La munte și în Transilvania va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă. În Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea va ploua, iar pe alocuri va fi lapoviță.


VIDEO PROTVPLUS.RO