Curtea de Apel Pitesti a admis probele cerute de avocatul lui Cioaca in dosarul de omor calificat

avocata lui Cristian Cioaca

Curtea de Apel Pitesti a admis, luni, probele solicitate de aparatorul lui Cristian Cioaca in dosarul in care acesta este judecat pentru omor calificat si profanare de morminte.

UPDATE 19:40 Curtea de Apel Pitesti a admis probele cerute de avocatul lui Cioaca in dosarul de omor calificat

Curtea de Apel Pitesti a admis, luni, probele solicitate de aparatorul lui Cristian Cioaca in dosarul in care acesta este judecat pentru omor calificat si profanare de morminte, avocata Elodiei Ghinescu apreciind ca acestea sunt "aberatii care vor tergiversa dosarul".

Avocata Maria Vasii a solicitat instantei admiterea de noi probe, printre care extrase de cont care sa arate daca pe numele Elodiei Ghinescu au fost efectuate operatiuni bancare dupa data disparitiei si listele convorbirilor telefonice efectuate de pe numerele folosite de victima, inregistrari video de pe aeroporturi si o noua verificare realizata de structurile specializate, din care sa rezulte daca Elodia Ghinescu a parasit sau nu tara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Salut modul in care magistratii au admis azi (n.r. - luni) toate probele depuse si respinse de catre prima instanta si de catre procuror, efectiv clientului meu i s-a dat de catre magistrati sentimentul ca va fi judecat cu adevarat si corect, asta este foarte important Clientul meu a fost foarte multumit astazi", a declarat Maria Vasii.

Citește și
Elodia Ghinescu
6 ani de la disparitia Elodiei: Controversa privind masina in care ar fi fost transportat cadavrul
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

In schimb, avocata familiei Ghinescu s-a declarat nemultumita de admiterea de catre instanta a probelor solicitate de aparatoarea lui Cristian Cioaca, pe care le-a catalogat drept "aberatii".

"Nu au fost admise toate probele, ci o parte dintre ele, justitia din Romania respecta in mod excesiv drepturile criminalilor, inculpatilor si noi vom formula plangeri la institutiilor europene. Dosarul a ajuns in instanta dupa sase ani, aceste probe puteau fi solicitate de acum cinci ani, sunt dezamagita, sunt probe imposibil de administrat si care sunt neconcludente, cerute pentru a tergiversa dosarul si pentru a reclama ulterior ca Cioaca trebuie pus in libertate deoarece a trecut ternenul rezonabil. De asemenea, mi s-a parut ca azi, dar si in alte dati procurorul a fost agresat verbal de catre doamna avocat, iar instanta admite orice doamnei avocat si inculpatului, care au o atitudine necorespunzatoare si nu pastreaza solemnitatea sedintei de judecata. Azi i-am pus cateva intrebari lui Cioaca la care nu a putut raspunde si s-a vazut pe fizionomia sa ca acesta minte, cum este cazul ca Elodia l-a agresat. Sunt minciuni, Elodia era o persoana mica de statura, era slabuta, nu avea cum sa-l agreseze pe Cioaca, acesta avand o alta constitutie. in concluzie, probele solicitate de doamna avocat astazi sunt niste aberatii", a declarat avocata familiei Ghinescu, Crina Radu.

Pe langa motivele de apel, avocata Maria Vasii a depus la Curtea de Apel Pitesti o solicitare prin care cere revocarea masurii de arestare preventiva a lui Cristian Cioaca, deoarece prelungirea starii de arest s-a facut "in alt dosar decat cel de omor".

"Detentia clientului meu este fara fundament legal in acest moment. Hotararea a fost pronuntata intr-un alt dosar, nu in cel de omor. Prelungirea starii de arest s-a facut in alt dosar decat cel de omor", a declarat avocata Maria Vasii.

Inculpatul a fost adus sub escorta de la Penitenciarul Colibasi la Curtea de Apel Pitesti, unde a fost programat primul termen al apelului formulat de toate partile din dosar si a raspuns timp de cinci ore intrebarilor puse de judecator.

Completul 17 Apel din cadrul Sectiei Penale a Curtii de Apel Pitesti, care judeca dosarul, a admis solicitarile avocatei lui Cioaca si a stabilit un nou termen in dosar pentru data de 30 septembrie, cand vor fi citati pentru a doua oara o parte dintre martorii audiati de Tribunalul Arges, dar si cativa martori noi.

 

Prima infatisare se desfasoara chiar in aceste momente, la Curtea de Apel din Pitesti, iar inculpatul a fost deja audiat. Prima instanta l-a condamnat pe Cioaca la 22 de ani de inchisoare, dar decizia a nemultumit toate partile implicare in proces astfel ca au facut apel atat inculpatul cat si procurorii si familia fostei avocate.

"Vreau adevar, corectitudine si justitie, nu doar vorbe" - acestea au fost primele cuvinte rostite de Cristian Cioaca la intrarea in sala de judecata. A pasit in instanta increzator si hotarat sa isi dovedeasca nevinoatia.

De aproape cinci ore inculpatul vorbeste in fata magistratilor Curtii de Apel. A povestit in detaliu imprejurarile in care - spune el - a disparut fosta lui nevasta Elodia Ghinescu, si-a mentinut declaratiile potrivit carora nu stie ce i s-a intamplat.

Sustine ca nu a lovit-o niciodata, astfel ca acuzatia de omor este nefondata. In aceste momente, Cristian Cioaca raspunde intrebarilor puse de avocati si procuror. Inculpatul spera sa intoarca procesul in favoarea sa.

Prima instanta l-a condamnat deja la 22 de ani de inchisoare si la plata a 250 de mii de euro daune catre fiul sau, catre fosta soacra si fostul cumnat. Si familia Elodiei a facut apel, nemultumita de pedeapsa mult prea mica.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Cristian Cioaca, in motivele de apel:
Cristian Cioaca, in motivele de apel: "Sotia mea figureaza in documente ca fiind iesita din tara"

Cristian Cioaca a facut apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva deciziei Curtii de Apel Pitesti prin care a fost mentinuta masura arestarii preventive a acestuia.

6 ani de la disparitia Elodiei: Controversa privind masina in care ar fi fost transportat cadavrul
6 ani de la disparitia Elodiei: Controversa privind masina in care ar fi fost transportat cadavrul

Cristian Cioaca ramane in arest, au hotarat magistratii Curtii Supreme. Acum, Cioaca mizeaza pe anularea sentintei si rejudecarea dosarului, cereri care vor fi analizate pe 9 septembrie.

Cristian Cioaca este vizat intr-un nou dosar, dupa ce ar fi vandut ilegal masina Elodiei Ghinescu
Cristian Cioaca este vizat intr-un nou dosar, dupa ce ar fi vandut ilegal masina Elodiei Ghinescu

Decizia ar putea fi luata de magistratii Curtii Supreme de Justitie care au judecat miercuri recursul impotriva mentinerii starii de arest

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.