Video. Un polițist din Braşov a lovit cu bastonul doi oameni ai străzii aflați pe o bancă în gară

Ultima actualizare: 28-11-2021 19:04

Imagini revoltătoare surprinse în Gara din Braşov! Un polițist aflat în timpul serviciului a lovit cu bastonul doi oameni ai străzii care se adăposteau de frig pe o bancă.

Agentul a vrut să îi alunge astfel din sala de așteptare. Acum este cercetat atât disciplinar cât şi penal.

Un martor a surprins cu telefonul momentul în care un polițist vrea să alunge un om al străzii de pe o bancă pe care stătea întins și dormea. În imagini se vede cum agentul trage de el după care scoate bastonul și îl lovește.

Polițistul continuă în aceeași manieră. Merge la următoarea bancă unde îl loveşte, tot cu bastonul, și pe celălalt sărman care stătea acolo.

Martor: "Eram împreună cu un coleg, aşteptam trenul. Doi oameni au servit masa apoi s-au pus să se odihnească. Sunt extrem de revoltat de comportamentul poliţiei".

Un martor a povestit că agentul i-a lovit și cu picioarele pe oameni.

Pe de altă parte, angajații care fac curățenie în gara spun că de multe ori cei fără adăpost devin violenţi.

Angajat: “Ne-am săturat și noi.. sunt oameni de-ai străzii lumea le aduce pachete și ei aruncă toată mâncarea, o luăm de sub bănci. Fumează în gară, îi înjură pe polițai, cam asta se întâmplă. Poliția le zice ieși afară și ei spun dă cine ești tu să mă dai afară, deci și comentează, apoi se întorc înapoi."

Filmarea a ajuns însă în atenția şefilor poliţistului care fac cercetări în acest caz.

Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al poliției Braşov: "La nivelul secţiei regionale de poliţie transporturi Braşov au fost demarate verificări în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care a avut loc evenimentul, fiind declanşată cercetarea disciplinară a poliţistului."

În plus pe numele poliţistului a fost deschis şi un dosar penal pentru purtare abuzivă instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO