VIDEO. Turist călcat cu ATV-ul și bătut de administratorii pârtiei de schi Toplița

Dată publicare: 26-01-2020 07:53
Dată actualizare: 26-01-2020 09:16


Este anchetă pe pârtia de schi din Topliţa, judeţul Harghita, după ce un tânăr de 21 de ani a reclamat la poliţie că a fost agresat de câţiva angajaţi.

La scurt timp, au apărut în spaţiul public şi imagini filmate de martori, în care se vede cum băiatul este călcat de un ATV.

Reprezentanţii pârtiei se apără şi spun că totul ar fi pornit de la tânărul reclamant, iar incidentul cu ATV-ul nu a fost altceva decât un... accident. Din fericire, tânărul nu a fost rănit.

Scenele şocante s-au petrecut la pârtia de schi din Topliţa, judeţul Harghita. Imaginile filmate de martori arată cum tânărul de 21 de ani de ani este pur şi simplu pus la pământ de ATV-ul condus de un angajat al pârtiei. În încercarea de a se ridica, este apoi împins cu brutalitate de o altă persoană. În urma incidentului, victima a sunat la 112.

Gheorghe Filip, purt.cuv. IPJ Harghita: "Lovire sau alte violene. Aşa am primit această sesizare, un tânăr de 21 de ani ar fi fost agresat de persoane necunoscute la baza pârtiei Topliţa. A refuzat să meargă la spital sau să primească îngrijiri medicale."

Reprezentanţii partei spun însă că tot scandalul ar fi pornit de la tânărul reclamant, care iniţial l-ar fi lovit pe unul dintre angajaţi.

Vasile Baciu, angajatul lovit: Cel care a făcut scandalul a fost pe stânga şi a căzut de pe teleschi. A venit spre mine înjurându-mă. Am zis "mă, dă-te la o parte" şi atunci mi-a tras un pumn în nas. Între timp, crosele urcau... şi una s-a lovit de el şi l-o dat jos, cum era cu clăparii.. pe urmă a zis că eu l-am bătut."

Nicolae Baciu, administrator pârtie: "Mecanicul meu trolist era lovit şi avea o hemoragie nazală. Am intrat şi am întrebat de ce se poartă nebuneşte, mulţi ziceau că era drogat."

În ceea ce priveşte incidentul cu ATV-ul, care s-a întâmplat în urma altercaţiei, atunci când angajaţii pârtiei au adus întăriri, aceştia recunosc că tânărul a fost călcat, însă gestul lor a fost un accident stupid.

Nicolae Baciu, adminsitrator pârtie: "Am încercat să demarez. Este adevărat ca în acel moment, fie a alunecat... eu am apreciat că este loc suficient să trec pe lângă el. L-a agăţat şenila din fața stângă, marginea șenilei şi a trecut șenila peste clăpari."

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ei fac acum cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat de fapt.


VIDEO PROTVPLUS.RO