Vaccinarea cu AstraZeneca, lăsată la liber. Oricine se poate prezenta la centru, fără programare, cu o condiție

Dată publicare: 13-04-2021 09:36
Dată actualizare: 13-04-2021 19:50


Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva Covid-19 o poate face de acum la liber, fără programare, la orice centru de vaccinare.

Vaccinarea la liber cu AstraZeneca va fi posibilă ”cel mai probabil” de vineri, iar persoanele doritoare nu trebuie să aibă asupra lor decât buletinul, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Numărul de persoane care pot fi astfel vaccinate este de maxim 96 la un centru, a spus Gheorghiță.

”Trebuie să înțelegem că nu încercăm o supra-aglomerare a centrelor și o facilitare a vaccinării”, a precizat șeful campaniei de naționale de vaccinare.

”La acest moment sunt pe listele de așteptare peste 505.000 de persoane”, a spus medicul militar, conform căruia ”peste 45.000 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare în ultimele 24 de ore”.

 

Anunțul oficial de la RO Vaccinare

 

Autoritățile au anunțat marți că, în scurt timp, vaccinul AstraZeneca va fi disponibil pe loc, pentru orice persoană, fără o programare prealabilă.

”În câteva zile: vaccinare fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca)

Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!

‼️ Important:

-Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;

-Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;

-Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;

-Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19”, s-a anunțat pe pagina RO Vaccinare.

 

Peste 300.000 de români și-au anulat rezervările la vaccinarea cu AstraZeneca

 

Documentul semnat luni de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, și adresat ministrului Sănătății și Direcțiilor de Sănătate Publică, a fost prezentat Hotnews.

 

Singura condiție este ca în respectivele centre să nu fie persoane programate.

Decizia a fost luată "ca urmare a scăderii adresabilității populației" pentru vaccinarea cu AstraZeneca, se arată în documentul semnat de Valeriu Gheorghiță.

Demersul autorităților vine în contextul în care la ora actuală există peste 65.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca, iar mai bine de 300.000 de români și-au anulat rezervările, din cauza controverselor privind efectele adverse ale serului britanic.