Uțu Rohozneanu, supranumit "Împăratul interlopilor", a fost arestat. Ce au găsit polițiștii asupra sa
Trei persoane acuzate de trafic cu droguri de mare risc au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore de către procurorii DIICOT, ulterior fiind arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
Potrivit unui comunicat, duminică, 18 octombrie, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților, după ce unul dintre aceștia a comercializat către ceilalți doi cantitatea de 2.479 de comprimate MDMA (ecstasy).
Cei trei inculpați au efectuat tranzacții cu droguri de mare risc, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului București.
Potrivit unor surse judiciare, printre cei trei inculpați se numără și Uțu Rohozneanu, supranumit "Împăratul interlopilor".
Luni, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Peste 30 de kg de heroină, descoperite în decembrie 2019
Potrivit unor informații, acest dosar a plecat de la un alt flagrant realizat pe 20 decembrie 2019, când procurorii DIICOT au descoperit, în urma unor percheziții domiciliare în București și Timiș, cantitatea de 33,5 kg de heroină, de puritate 50%, cu o valoare totală pe piața neagră de 1.000.000 euro, 5 telefoane mobile, și sumele de 1.950 de euro și 9.800 de lei.
Atunci, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților M.D., M.G.L., P.I. și T.C.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.
“În cauză s-a reținut faptul că, gruparea infracțională formată din inculpații M.D., M.G.L., P.I. și T.C.I. realiza tranzacții cu importante cantități de droguri, de ordinul zecilor de kilograme, acționând într-un mod precaut, doar prin intermediul unor persoane de încredere. În urma investigațiilor efectuate s-a reținut faptul că, membrii grupării au intenționat să comercializeze pe teritoriul României și a altor state europene o cantitate foarte mare de heroină, pe care o procuraseră de la un cetățean turc, aceasta fiind depozitată într-o clădire dezafectată de pe teritoriul municipiului București și la domiciliul inculpaților M.D. și M.G.L. de pe teritoriul județului Timiș”, informa atunci DIICOT.
Tribunalul București a dispus, în decembrie 2019, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de doi inculpați, iar față de alți doi a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.
Cine este Uțu Rohozneanu
Uțu Rohozneanu a fost eliberat condiționat din închisoare în vara anului 2017 după opt ani petrecuți în Penitenciarul Arad – fiind condamnat la 10 ani de închisoare, scrie aradon.ro.
El a ajuns după gratii după ce, în 2009, procurorii DIICOT Arad au destructurat gruparea infracțională organizată înființată de Rohozneanu.
„Locotenenții” săi au fost și ei condamnați la închisoare, pentru infracțiuni precum tentativă de omor, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe, amenințare etc.
Aflat în spatele gratiilor, Uțu Rohozneanu a mai primit o condamnare de 12 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de droguri de mare risc – infracțiune pe care a comis-o chiar în timpul în care se afla în penitenciar. Instanța i-a contopit pedepsele și a decis că acesta trebuie să execute 26 de ani, o lună și 20 de zile de închisoare cu executare, mai scrie sursa citată.
După ce a pronunţat hotărârea prin care contopea pedepsele, Tribunalul Bucureşti a dat posibilitatea ca aceasta să fie atacată, ceea ce a şi făcut Rohozneanu. Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Uţu Rohozneanu să execute doar 17 ani de închisoare.