Un șofer a fost împușcat de polițiști. A încercat să lovească un agent cu mașina

Ultima actualizare: 28-07-2020 17:35

Un șofer din Botoșani a încercat să scape de Poliția Rutieră, dar a sfârșit la spital.

Nu doar că n-a oprit la semnalul agenților, ci ar fi vrut să îl lovească cu mașina pe unul dintre ei. Apoi, și-a abandonat vehiculul.

A fost împușcat în picior, după o serie de focuri de avertisment. Incidentul s-a petrecut noaptea trecută, în comuna Roma.

Agenții povestesc că au pornit-o pe urmele tânărului conducător. După câțiva kilometri, fugarul a abdonat mașina și a luat-o la fugă, pe câmp. Două gloanțe în piciorul drept l-au pus la pământ.

Cătălina Duhaniuc, Ambulanta Botoșani: ”Prezenta plăgi multiple prin împușcare, stabil hemodinamic, a fost preluat și transportat la spital pentru investigații și tratament corespunzător.”

Individul a mai fost investigat de poliție. Condusese cu permisul suspendat sau cu numere de înmatriculare false.

Simona Pușcașu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: "Nu a respectat semnalul regulamentar de oprire. A continuat deplasarea și a încercat să acroșeze unul dintre polițiști. Au fost executate mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția bărbatului, rezultând rănirea acestuia.”

Tânărul este internat acum la spitalul județean Botoșani, în afara oricărui pericol.

Politia i-a deschis un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat pentru ultraj, riscă până la 5 ani de închisoare.

Conducerea IPJ Botoșani face și o anchetă internă, pentru a stabili dacă agenții din teren au folosit în mod justificat armamentul din dotare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO