Un samsar de mașini care a înșelat mai multe persoane a fost arestat la Vama Nădlac

16-02-2021 17:02


Un samsar de mașini a fost prins la ieșirea din țară. Este acuzat că a țepuit cel puțin doi bărbați cărora le-a luat aproape 5.000 de euro avans sub promisiunea că le aduce vehicule din Vest.

S-a făcut apoi nevăzut cu banii. Individul are 48 de ani şi este din Bucureşti, însă faptele de înșelăciune pentru care a fost pus sub învinuire au avut loc în Dej.

Potrivit anchetatorilor totul ar fi început în anul 2019, când un bărbat l-a tocmit pe individ să-i aducă o mașină din străinătate la un preț mai accesibil. Îl găsise în urma unor anunțuri și a făcut greșeala să îi vireze 2.350 de euro în cont. Fără contract, fără nimic la îndemână.

La nici o săptămână distanță samsarul era de negăsit. Individul nu s-a oprit aici, iar în toamna anului trecut a mai păcălit un alt bărbat în mod similar. Acestuia i-a luat 2.500 de euro.

Individul a fost prins în Vama Nădlac, în timp ce voia să părăsească țara. Nu știm dacă fugea sau pur și simplu a avut ghinionul să fie controlat - cert e că pe numele lui existau aceste două plângeri.

Suspectul se afă, în prezent, sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Oamenii legii atrag atenția asupra acestor metode de lucru, din lumea așa-zișilor intermediari auto. Le recomandă cumpărătorilor ca banii să fie virați atunci când beneficiarul este sigur că va primi vehiculul dorit. Evident, asta implică o înțelegere fermă, scrisă, oficială, cu o persoană de încredere.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO