Un primar cere intervenția Armatei pe străzi: „Nu pot face față numărului mare de iresponsabili”

politia
Facebook.com

Viorel Ionescu, primarul oraşului Hârşova, judeţul Constanţa, solicită, printr-o scrisoare deschisă, intervenţia de urgenţă a forţelor de ordine pentru respectarea interdicţiilor impuse de Ordonanţele Militare.

Primarul spune că a primit nenumărate sesizări din partea locuitorilor cu privire la diferiţi cetăţeni care nu respectă limitarea deplasărilor sau care tulbură ordinea şi liniştea publică.

În situaţia în care poliţia locală a trecut în subordinea IPJ Constanţa, edilul mai spune că nu are niciun fel de pârghii pentru ca administraţia locală să intervină în astfel de cazuri.

Scrisoarea integrală a primarului:

„SCRISOARE DESCHISĂ

Citește și
Raed Arafat
Raed Arafat: Creştere de număr de cazuri, fără discuţie va fi. Decese, din păcate vor fi
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

CĂTRE CONDUCEREA IPJ Constanța

VĂ SOLICIT SĂ REACȚIONAȚI URGENT !!!
PREVENȚIA ESTE CEA MAI EFICIENTĂ ARMĂ ÎMPOTRIVA ÎMBOLNĂVIRII !!!

Având în vedere nenumăratele mesaje, însoțite de fotografii și apeluri telefonice primite din partea cetățenilor revoltați de inconștiența unui număr mare de persoane ce refuză să respecte obligațiile privind limitarea deplasărilor și răspândirea Covid-19 (care încalcă autoizolarea, mint cadrele medicale, se comportă violent cu cadrele medicale, punându-le în pericol, circulă nestingheriți prin oraș și nu sunt verificați etc.), precum și de ineficiența în gestionarea acestor situații de către EFECTIVELE INSUFICIENTE ale Poliției Naționale, Jandarmeriei și Politiei Locale, întrucât eu ca Primar NU am în subordine Poliția Națională și NU am nicio prerogativă în coordonarea forțelor de ordine din oraș, neputând interveni direct, adresez această scrisoare deschisă conducerii IPJ Constanța, prin care REVIN cu solicitarea de:

❗1. Urgentarea demersului de aplicare a art. 10 alin. 1 și 2 din Ordonanța Militară nr. 3/24.03.2020, respectiv suplimentarea forțelor de ordine, prin INTERVENȚIA FORȚELOR ARMATE
❗2. Repartizarea a cel puțin unui AGENT DE CIRCULAȚIE RUTIERĂ, la Hârșova, pentru ocuparea unuia dintre cele trei posturi alocate, având în vedere numărul mare de infracțiuni la regimul circulației.

Ignorarea acestor solicitări, apreciate necesare și de către Comitetul pentru Situații de Urgență Hârșova, conform Hotărârii nr. 2/30.03.2020, pe care v-am comunicat-o, este de natură să crească riscul răspândirii noului Coronavirus în orașul Hârșova, mai ales pe fondul numărului crescut de cazuri depistate pozitiv în localitatea Țăndărei, ce riscă să devină un focar de infecție, aflată la aproximativ 25 km de orașul nostru.

Deși răspunderea pentru modul în care gestionați supravegherea și controlul cetățenilor ce se deplasează prin oraș VĂ APARȚINE, nu pot asista indiferent la pericolul ce amenință orașul Hârșova, ferit până în acest moment de îmbolnăviri cu acest virus !!!!

AJUTAȚI FORȚELE DE ORDINE DIN ORAȘ, ÎNTRUCÂT NU POT FACE FAȚĂ NUMĂRULUI MARE DE IRESPONSABILI!

Măsurile aplicate tardiv nu vor putea remedia consecințele produse de îmbolnăvirile cu acest virus.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Pink, infectată cu Covid-19: „Această boală este o chestie foarte gravă şi reală”
Pink, infectată cu Covid-19: „Această boală este o chestie foarte gravă şi reală”

Cântăreaţa americană Pink a dezvăluit, vineri seară, ca a fost infectată cu Covid-19 şi, după ce s-a autoizolat cu familia în Los Angeles, s-a vindecat.

Raed Arafat: Creştere de număr de cazuri, fără discuţie va fi. Decese, din păcate vor fi
Raed Arafat: Creştere de număr de cazuri, fără discuţie va fi. Decese, din păcate vor fi

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri seară, că principalul partener al autorităţilor este populaţia, iar dacă oamenii nu respectă măsurile impuse se va ajunge la focare ce nu mai pot fi controlate, urmând a se impune noi restricţii.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.