Echipa a Stirilor ProTV, care incerca sa afle de ce un tren s-a oprit intr-o galerie, agresata de personalul METROREX

Dată publicare: 04-06-2014 12:05
Dată actualizare: 07-06-2014 07:10


Incident nefericit in statia de metrou Gara de Nord. Un tren s-a oprit bursc intr-o galerie, iar in momentul in care o echipa a Stirilor PRO TV a coborat in subteran, pentru a afla cauzele, reporterul nostru a fost agresat de personalul METROREX.

Un angajat al companiei de stat a incercat sa-i confiste telefonul, apoi l-a bruscat si l-a amenintat. Barbatul a refuzat sa se legitimeze si sa spuna in ce calitate interzice utilizarea telefoanelor mobile intr-un spatiu public.

Cu putin inainte de ora 13, a aparut informatia potrivit careia a avut loc un incident nedorit intre statiile Gara de Nord 1 si Gara de Nord 2. Reporterii PRO TV au incercat sa contacteze biroul de presa al companiei Metrorex pentru a afla detalii.

Zeci de mii de bucuresteni calatoresc in fiecare zi cu metroul, iar un eveniment in subteran poate avea consecinte dintre cele mai grave.

Pentru ca explicatiile oficiale intarziau, o echipa a Stirilor PRO TV s-a deplasat de urgenta la statia Gara de Nord, a coborat in subteran iar reporterul a incercat sa filmeze cu telefonul echipele de interventie.

Fara sa stie ca face parte dintr-o echipa de televiziune, putand fi un simplu calator, un angajat al Metrorex l-a agresat.

Mai multi colegi ai angajatului au devenit la randul lor violenti, desi in imagini se observa clar ca nu au fost provocati in niciul fel.

Paradoxal, tot angajatul agresiv s-a simtit amenintat.

Angajat: "Nu tine ala indreptat spre mine, ba , nu ma ameninta!"

Auzind de politie, un coleg al barbatului a venit pe loc cu o explicatie: Este interzisa filmarea tunelului de pe peron cu telefonul mobil.

Camera video a echipei de filmare a fost pornita doar in momentul in care angajatul Metrorex a devenit violent.

O ancheta jurnalistica in cazul unui incident petrecut la metrou are la baza interesul public justificat, aflarea unor posibile pericole ce pericliteaza siguranta miilor de calatori este prioritara.

Cu toate acestea, echipa nu a avut parte de colaborarea institutiei, ci dimpotriva. Mai mult, la cateva minute dupa incident cativa angajati ai firmei de paza au vrut sa interzica echipei sa iasa din statie.

Pana acum conducerea comaniei nu a comentat comportamentul angajatilor, desi a primit inregistrarea.

Biroul de presa al METROREX a precizat totusi ca respectiva garnitura blocata era un tren tehnic, fara calatori. In momentul in care echipa PRO TV a intrat in statia de metrou, accesul calatorilor nu era in niciun fel restrictionat, dar se circula pe o singura linie, pe cealalta alimentarea cu energie electrica fiind intrerupta din motive de siguranta.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO