Un controlor de trafic de la Otopeni a murit la serviciu. Ce s-a întâmplat cu zborurile

15-10-2019 14:00

Tragedie la ROMATSA. Un controlor de trafic aerian a murit luni seară chiar în timpul serviciului.

Bărbatul a fost imediat înlocuit la post, aşa că traficul aerian nu a avut de suferit. Pentru controlor însă medicii nu au mai putut face nimic.

Totul s-a petrecut în jurul orei 18 când controlorul de trafic în vârstă de 49 de ani se afla în tura de dirijare. La un moment dat, lui i s-a făcut rău brusc şi superiorii au luat decizia să fie înlocuit astfel încât traficul aerian destul de aglomerat de la acea oră să nu aibă de suferit. Imediat a fost solicitată şi intervenţia ambulantei însă starea bărbatului s-a înrăutăţit rapid.

Echipajul SMURD care a ajuns în cele din urmă nu a mai putut face nimic pentru el. O anchetă este acum în curs de desfăşurare pentru a se stabili cu exactitate cauzele morţii. Din primele informaţii se pare că el a suferit un infarct.

Bărbatul avea 2 copii şi era controlor de trafic aerian de 27 de ani. Meseria de controlor de trafic aerian este recunoscută ca fiind una dintre cele mai stresante din lume asta pentru că o singură greşeală poate avea urmări catastrofale.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO