Explicația bărbatului care a intrat cu un piton uriaș într-un restaurant din Târgu Mureș. „Am ieșit puțin la plimbare”
O întâmplare le-a dat fiori reci clienților unui restaurant din Târgu Mureș. Un bărbat a intrat în local cu un piton uriaș, încolăcit pe el. Reptila măsoare nu mai puțin de patru metri și jumătate.
Poliția a început o anchetă dar cel mai probabil nu vor fi date sancțiuni pentru că România nu are o legislație clară cu privire la animalele exotice în care să se precizeze dacă ele pot fi plimbate prin oraș.
Cu pitonul birmanez înfășurat pe corp, bărbatul a intrat în restaurant aproape de miezul nopții. Înauntru erau mai mulți clienți. Când au văzut șarpele de câțiva metri, pe unii i-au trecut fiorii.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Mamă, ce m-am speriat”, a strigat un client din restaurant.
Așezat apoi în fața tejghelei, bărbatul cu șarpele pe el a afișat un zâmbet larg și a cerut să îi fie luată comanda. „Dă-mi și mie un hamburger”, a spus clientul în timp ce pe el se mișca uriașa reptilă.
Două minute a stat bărbatul cu pitonul în restaurant. Isprava i s-a părut amuzantă.
Ovidiu Sima, clientul cu șarpele: „Nu este proprietate personală. E al unui prieten. Am ieșit puțin la plimbare, era vremea ok, în timp ce mergeam spre casă am zis „Hai să ne luăm de mâncare”. Nu l-am lăsat în mașină, fiind atât de mare deranj pe acolo.”
Reprezentanții Poliției din Mureș s-au sesizat din oficiu și, împreună cu Direcția Sanitar-Veterinară - vor să afle dacă șarpele era deținut legal.
Bărbatul cu pitonul putea fi amendat doar dacă cineva suna la 112 - altfel, în România, nicio lege nu prevede sancțiuni pentru cei care se plimbă prin oraș cu un piton.
Lucian Goga, DSVSA Mureș: „Pe mine mă miră că niciun cetățean nu a sunat la 112. Se va verifica dacă reptila este înregistrată.”
Szantho Jozsef, director Grădina Zoologică Târgu Mureș: „În alte țări există legislații foarte clare unde animalele periculoase pot fi ținute de particulari numai cu aprobări și chiar vecinii direcți trebuie să fie de acord. În România legislația nu e severă. În alte țări există o listă cu animale primejdioase. Asta e considerat animal primejdios. E iresponsabil ca cineva să meargă într-un restaurant unde sunt și copii.”