Un american a murit după ce a băut clor, confundându-l cu medicamentul ”minune” al lui Trump

Ultima actualizare: 25-04-2020 20:42
arizona
Mirror

Bărbatul a murit după ce a băut un produs folosit pentru igienizarea acvariilor de pești, considerând că este un medicament contra malariei care ar putea să combată coronavirusul, scrie Mirror.

Gary Lenius și soția lui Wanda, amândoi în vârstă de 60 de ani, au băut fosfat de clorochină luna trecută, după ce l-au confundat cu hidroxiclorochina - un medicament anunțat anterior de Donald Trump ca un potențial remediu pentru tratarea Covid-19.

Gary, un inginer mecanic pensionat, care locuia în Arizona, a murit pe 22 martie, iar soția sa se află în stare critică după ce a ingerat substanța chimică toxică.

Soția barbatului a declarat că a urmărit o conferință de presă televizată în timpul căreia președintele Trump a vorbit despre beneficiile potențiale ale clorochinelor.

Wanda a declarat pentru NBC că ea și soțul ei au luat o linguriță din fosfatul de clorochină - ținut în casă pentru curățarea acvariului în care se afla peștele lor - amestecând-o cu sifon, sperând că îi va proteja de contractarea coronavirusului.

Wanda a spus: „Ne-am temut că ne îmbolnăvim. Eram cu adevărat îngrijorați. Am văzut conferința de presă a lui Trump. Trump continuă să spună că este un remediu destul de bun".
Cu toate acestea, în termen de 20 de minute de la administrarea substanței, ea a spus că amândoi s-au simțit extrem de rău, la început simțindu-se „amețiți și cu o temperatură mare”.

Ea a adăugat: "Am început să vomit. Soțul meu a început să dezvolte probleme respiratorii și a vrut să mă țină de mână".

Wanda a spus că a sunat la 911, dar soțul ei a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO