Tratament barbar: Fetita de 12 ani tinuta in lanturi dupa ce fusese vanduta de parinti pentru mariaj

lant

O fetita de 12 ani care provine dintr-o familie de tigani turci a fost tinuta in lanturi timp de mai multe zile dupa ce parintii ei o vandusera unei familii din Valu lui Traian, in vederea casatoriei, fata fiind preluata, joi, de autoritati.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, cazul fetitei a fost sesizat joi dimineata, printr-un apel la 112, iar politistii din comuna Valu lui Traian care au mers la locuinta respectiva au gasit-o pe fata legata cu un lant de piciorul unui pat, ei fiind si cei care au eliberat-o.

Reprezentantii Politiei afirma ca fetita ar fi fost vanduta pentru casatorie, asa cum se practica in familiile de romi, iar pentru ca ar fi incercat sa fuga a fost legata de pat. In acest caz au fost anuntati reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta, iar fetita a fost dusa la medicina legala pentru a fi consultata si a se stabili in ce stare este.

Purtatorul de cuvant al DGASPC Constanta, Roxana Onea, a declarat ca fetita provine dintr-o familie de tigani turci, iar in urma cu aproximaiv doua saptamani fusese vanduta pentru casatorie cu un copil de 12 ani.

"Anuntul la 112 a fost facut chiar de minorul de 12 ani, care a anuntat politia pentru ca nu o voia pe fata. La Valu lui Traian se afla deja un psiholog al institutiei si un asistent social, iar in prima instanta se va institui masura speciala de protectie, intr-un centru specializat, a carui adresa va ramane secreta”, a afirmat Roxana Onea.

Citește și
arest
Mama baiatului de 12 ani, care si-a impuscat in cap cel mai bun prieten, a fost arestata
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

La momentul la care politistii au ajuns la locuinta din Valu lui Traian in imobil nu se afla niciun adult, ci doar cei doi copii. Ulterior, anchetatorii au reusit sa ia legatura cu mama baiatului si cu parintiii fetei, au declarat surse din Politie. Parintii celor doi copii ar putea fi acuzati de rele tratamente aplicate minorului si de lipsire de libertate.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
"Vreau si eu parintii mei!": Ce face un copil abandonat care paraseste centrul de plasament

Au trecut aproape 21 de ani de la Revolutie si Romania inca mai are case de copii numite pompos "centre de plasament", care adapostesc chiar si 200 de suflete de care parintii n-au vrut sa mai stie.

Mama baiatului de 12 ani, care si-a impuscat in cap cel mai bun prieten, a fost arestata
Mama baiatului de 12 ani, care si-a impuscat in cap cel mai bun prieten, a fost arestata

La trei luni dupa drama incredibila, a fost arestat autorul ei moral. Este vorba despre cazul dramatic al unui copil de 12 ani, din judetul Brasov, care in joaca, si-a impuscat in cap cel mai bun prieten.

Umilinta si tratament sub limita decentei. Viata la azilurile din Romania
Umilinta si tratament sub limita decentei. Viata la azilurile din Romania

In caminele putine si mizere, batranii se multumesc cu ce primesc, chiar daca asta inseamna furt, rele tratamente si un noian de refuzuri.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.