Traian Basescu a castigat procesul pe care i-l intentase Dan Voiculescu pentru declaratiile din Parlament

Ultima actualizare: 11-06-2015 06:55
Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, la Curtea de Apel Bucuresti. Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins o noua cerere formulata de avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, de recuzare a completului de judecata care se ocupa

Curtea de Apel a dat o sentinta definitiva in favoarea fostului sef al statului, dat in judecata de Dan Voiculescu pentru afirmatii defaimatoare

Presedintele Traian Basescu a castigat definitiv la Curtea de Apel Bucuresti procesul in care a fost dat in judecata de liderul conservator Dan Voiculescu, pentru afirmatiile facute de seful statului in iulie 2012 in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului cu privire la controlul Justitiei, scrie Agerpres.

Initial, in martie 2013, Judecatoria Sectorului 5 a respins actiunea lui Dan Voiculescu, cu privire la obligarea presedintelui de a retracta, in mod public, cele spuse si publicarea hotararii definitive pronuntate in cauza, insa a admis un capat de cerere cu privire la caracterul ilicit al afirmatiilor lui Traian Basescu la adresa lui Voiculescu.

In mai 2014, Tribunalul Bucuresti a admis apelul presedintelui si a inlaturat caracterul ilicit al faptei, decizie mentinuta si la recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Bucuresti.

In iulie 2012, Parlamentul a declansat procedura de suspendare a lui Traian Basescu din functia de sef al statului. In discursul tinut in plenul Parlamentului, Traian Basescu a facut referire la incercarea USL de a controla Justitia, amintind in context o declaratie a lui Dan Voiculescu.

"Sunt opt ani de cand cu migala, cu perseverenta s-a construit independenta Justitiei fata de politic. Stiu ca aveti probleme de neinteles legate de acest lucru. Am vazut si afirmatiile facute de unul dintre liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu, 'trebuie sa controlam Justitia'. Dragii mei concetateni, aceasta vreme a trecut. Nu puteti sa intoarceti realitatile institutiilor, ca Parchet General, DNA, ICCJ, la modul de supunere din anii 2004. Tentativa dumneavoastra de a acapara toate functiile de decizie in nominalizarea inaltilor demnitari ai sistemului de justitie este una gresita si poate sa esueze la referendum", declara atunci Traian Basescu.

In aceeasi zi, Dan Voiculescu a anuntat ca il va actiona in judecata pe Traian Basescu pentru afirmatiile defaimatoare facute la adresa lui.

''Il voi actiona in judecata pe Traian Basescu pentru afirmatii defaimatoare. Nu-i voi solicita nicio dauna materiala, ci doar sa recunoasca public ca a mintit", sustinea atunci Voiculescu. Potrivit acestuia, ''Traian Basescu incearca, in disperare de cauza, sa deturneze dezbaterea publica dinspre gravele sale incalcari ale Constitutiei spre un conflict personal cu Dan Voiculescu, sustinand, de la tribuna Parlamentului, ca 'Voiculescu a declarat: trebuie sa controlam justitia!'''

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO