Traficul aerian pe aeroportul din Suceava, dat peste cap de ceață. Mai multe curse au avut întârzieri

Ultima actualizare: 10-01-2022 09:43

Ceața densă a dat duminică peste cap traficul aerian pe aeroportul din Suceava.

La orele amiezii, trei curse aeriene care au sosit din Marea Britanie au fost nevoite să survoleze timp de aproape două ore aeroportul Ştefan cel Mare.

Din cauza vizibilității extrem de scăzute, două curse au ajuns la Iaşi şi Cluj.

Între orele 11 şi 12, pe aeroportul din Suceava ar fi trebuit să aterizeze trei aeronave care veneau din Anglia. Cum județul era sub incidența unui cod de ceață densă, iar vizibilitatea în aer și la sol era extrem de scăzută, piloții nu au mai putut ateriza, anulând operațiunea de câteva ori. În aceste condiții, ei au luat decizia să survoleze județul în speranța că ceața se va risipi. Cei care îşi așteptau rudele în aeroport și-au pierdut răbdarea din cauza faptului că nu au fost anunțați despre deciziile luate de piloți, şi aeroporturile pe care au fost redirecţionaţi.

Alte persoane au așteptat câteva ore să plece cu unul dintre avionele care trebuia să se întoarcă în Anglia.

Când au constatat că ceața nu se ridică, piloții a două dintre aeronave au decis să plece, unul către aeroportul din Iași, iar celălalt către Cluj, urmând ca după câteva ore să revină la Suceava pentru a prelua pasagerii care așteptau să plece către Marea Britanie.

Cea de-a treia aeronavă a aterizat pe aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava după mai bine de două ore de survol. Pasagerii nu s-au plâns decât de oboseală.

Pasageră:
”A fost obositor”.

Pasager: „Am stat în aer cu două ore mai mult decât trebuia. Totul a fost în regulă. Zborul a decurs cum trebuie. Nimeni nu s-a panicat. Au dat dovadă de profesionalism”.

Pasager: „A fost un pic stresant. Așa e când stai trei ore în avion.”

Pasagerii care au fost redirecționați către Iași și Cluj, au ajuns la Suceava cu autocare puse la dispoziție de companiile aeriene. Iar cei care urmau să decoleze spre Londra au ajuns la destinaţie cu o întârziere de câteva ore.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO