Avocatul lui Boldea: "Va veni in tara marti sau miercuri. Nu e usor sa ajungi din Kenya in Romania"

×
Codul embed a fost copiat

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, ca a discutat cu clientul lui si ca acesta i-a spus ca vine in Romania "maine sau poimaine", imediat ce rezolva problemele cu biletele de avion si cu actele.

Avocatul George Moloman a spus ca a discutat si luni dimineata cu clientul lui, care i-a precizat ca a inceput procedurile pentru a se intoarce in Romania.

"Boldea chiar isi doreste sa vina in tara, dar momentan este blocat cu biletele de avion", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Moloman.

El a precizat ca "nu este asa usor sa ajungi in Romania din Kenya", fiind nevoie de o serie intreaga de escale.
Avocatul a mai spus ca a discutat cu deputatul Boldea despre strategia de aparare, dar ca nu poate da detalii pentru ca nu are acordul acestuia.

El a adaugat ca Mihail Boldea nu a avut in vedere sa discute direct cu presa, dar in urma acuzatiilor care i-au fost aduse a fost nevoit sa ia atitudine.
 

Citește și
Mihail Boldea
Conturile in care Boldea a virat 185.000 de euro cu o zi inainte sa fuga din tara, blocate de DIICOT
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

La iesirea din sediul DIICOT Galati, tatal deputatului, Gheorghe Boldea, a refuzat sa faca declaratii, acoperindu-si fata cu o mapa. Ulterior, el s-a urcat in masina avocatului care l-a insotit la audieri si a plecat.

George Stefan Boldea, fratele mai mic al lui Mihail Boldea era, de asemenea, citat sa se prezinte, luni, la audieri, la sediul DIICOT Galati. Acesta a facut insa o solicitare de amanare pentru marti a audierii sale, aratand ca are o intalnire programata de mai mult timp, au declarat surse judiciare.

Vineri, surse oficiale spuneau ca, in urma identificarii unor probe noi, George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si tatal acestuia, Gheorghe Boldea, au fost citati pentru luni, la ora 10.00. Joi, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala impotriva lui George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spalare de bani. Cei doi au fost audiati mai multe ore la sediul DIICOT Galati.

Anchetatorii spun ca in urma cu o luna Mihail Boldea si-a vandut casa in care locuia tatalui sau, totodata donandu-si trei apartamente fratelui sau, Stefan Boldea, faptele intrand sub incidenta infractiunii de spalare de bani. In 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Stefan Boldea trei apartamente si i-a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro. Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este seful Directiei de Sanatate Publica Galati. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au dispus, vineri, instituirea sechestrului asigurator asupra a sase imobile, respectiv doua apartamente si patru terenuri, din judetul Galati ale lui Mihail Boldea, se arata intr-un comunicat de sambata al DIICOT.

In urma perchezitiei domiciliare care a avut loc vineri, procurorii au descoperit si ridicat mai multe ceasuri din aur si alte bunuri mobile de valoare ale lui Boldea. Totodata, procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea a trei apartamente din municipiul Galati, apartinand invinuitului George Stefan Boldea, precum si a altor doua imobile, apartament si teren cu constructie, apartinand invinuitului Gheorghe Boldea si a unui apartament proprietatea invinuitei Mihaela Barabanciuc. Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de 130.000 de euro si 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea in conturile bancare deschise pe numele a doi invinuiti, precum si asupra sumelor de bani apartinand deputatului, deschise la patru unitati bancare.

 

 

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Boldea in 2009, in scandalul Ridzi din Parlament:
Boldea in 2009, in scandalul Ridzi din Parlament: "Nu trebuie sa ne ascundem in spatele imunitatii"

Intr-o interventie in Parlament din 2009, deputatul-fugar Mihail Boldea tinea un discurs aproape "emotionant" despre cum parlamentarii nu trebuie sa se ascunda in spatele imunitatii.

Conturile in care Boldea a virat 185.000 de euro cu o zi inainte sa fuga din tara, blocate de DIICOT
Conturile in care Boldea a virat 185.000 de euro cu o zi inainte sa fuga din tara, blocate de DIICOT

Procurorii au instituit sechestru asigurator pe conturile a doi coinculpati din dosarul in care Mihail Boldea este acuzat de inselaciune, conturi in care deputatul virase, cu o zi inainte de a pleca din tara, 185.000 de euro, potrivit unor surse judiciare

Reactia deputatului fugar Mihail Boldea la declaratia presedintelui Traian Basescu
Reactia deputatului fugar Mihail Boldea la declaratia presedintelui Traian Basescu

Deputatul fugar Mihail Boldea se ascunde in Kenya. Cel putin asta credea presedintele Romaniei, care dimineata era sigur ca autoritatile il vor recupera.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.