Tânără, la un pas să fie violată în scara blocului de un bărbat eliberat cu recursul compensatoriu

19-11-2019 17:47


Un tânăr de 26 de ani din București a fost reținut marți dimineață, sub acuzația de tentativă de viol.

Forțele de ordine au pus mâna pe el, în urma unei percheziții domiciliare. Tot mecanismul s-a declanșat după ce o tânără s-a dus la secție să reclame că un individ a fost la un pas să o violeze într-o scară de bloc.

Tânăra s-a dus imediat la poliție si a făcut reclamație. Cei de acolo spun că asta ar trebui să facă fiecare victimă, să depună o plângere penală, pentru a nu lăsa nepedepsită o astfel de agresiune, care are legătură cu integritatea fizică a oricărei persoane.

După ce au fost anunțate, autoritățile au inceput să caute înregistrările camerei de supraveghere, atât din imobilul unde s-a petrecut tentativa de viol, cât și de la celelalte camere, din împrejurimi, de pe străzi și de la magazine.

Au găsit imediat individul care era principalul suspect, pe baza declarației tinerei și a fost retinut marti dimineață.

Anchetatorii au vertificat bazele de date și au descoperit că semnalmentele bărbatului care apar pe camerele de supraveghere se potrivesc. El mai fusese închis pentru aceeasi infracțiune, fiind eliberat pe baza recursului compensatoriu, cu trei ani mai devreme.

Potrivit legii din Romania, tentativa se pedepsește cu jumătate din pedeapsa în sine. Odată dus în fața judecătorilor, când instanța va decide dacă individul este vinovat de viol, el va fi pedepsit cu jumătate din anii pentru infracțiunea de viol, la care se vor adăuga și cei trei ani de libertate pe care individul de 26 de ani i-a obținut pe baza recursului compensatoriu.

Urmează să fie dus in fata instanței, iar judecatorul pentru drepturi și libertăți va decide dacă fapta sa reprezintă un pericol public, caz în care va fi arestat pentru următoarele 30 de zile, iar mandatul poate fi prelungit până când va începe procesul și eventual chiar până la pronunțarea sentinței definitive în ceea ce il privește.

Autoritățile recomandă ca în orice astfel de caz, victima să meargă la poliție și să depună plângere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO