Sute de case, inundate în județul Harghita. Un bătrân a fost salvat de vecini

Ultima actualizare: 10-06-2020 18:05

A fost prăpăd, luni seară, în județul Harghita, după o ploaie torențială, care a durat o oră, a umflat râul Homorodul Mic.

Un bătrân din Căpâlnița a fost salvat de vecini, după ce demisolul casei sale s-a umplut de apă. Alte 200 de case și 300 de curți din zonă au fost inundate. 

Pompierii militari de la Odorheiu Secuiesc, ajutaţi de voluntari, s-au mobilizat pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor.

În oraşul Vlăhiţa, râul Homorodul Mare a ieșit din matcă și a inundat subsolurile a aproape 100 de case, dar şi 16 apartamente, aflate la parterul unor blocuri.

Inspectoratul pentru situații de urgență din Harghita a trimis locuitorilor din zonă un mesaj RO-ALERT, pentru a-i avertiza de pericol.

Pe de altă parte, aproape întreaga țară se află sub cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până mâine dimineață. Trebuie să ne așteptăm la ploi cu trăznete și tunete, grindină și vijelii în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, dar și local în Muntenia şi Moldova.

Și hidrologii au emis, marți dimineață, două avertizări Cod galben de inundaţii, valabile pe râuri din Mureș, Harghita și Bistrița-Năsăud.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO