Staţiunile de la munte, afectate de vântul puternic. Situaţie gravă în Poiana Braşov

Dată publicare: 10-03-2019 10:43
Dată actualizare: 10-03-2019 10:49


nori poiana brasov

Judeţul Braşov s-a aflat sub cod galben de vremea rea duminică dimineaţa.

Copaci căzuţi în localităţile braşovene Teliu, Hărman şi Moieciu, precum şi pe DN 73 A, între Predeal şi Râşnov, DN 11 şi DN 1, în zona localităţii Timişul de Sus, cabluri de alimentare cu energie electrică distruse, elemente de acoperişuri desprinse în municipiul reşedinţă sunt urmările vântului puternic care a afectat judeţul Braşov duminică dimineaţa, echipe ale ISU, Electrica şi DRDP aflându-se în teren pentru remedierea situaţiei.

Conform ISU Braşov, pompierii au intervenit în municipiul reşedinţă pentru îndepărtarea unor elemente de la acoperişul unui bloc care stăteau să se desprindă şi a unei bucăţi de tablă de pe clădirea Trezoreriei. În celelalte localităţi, unde au căzut copaci, au intervenit serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, în cazul localităţii Moieciu fiind trimise şi două autospeciale de la Secţia de Pompieri Zărneşti.

Potrivit sursei citate, în Hărman şi Teliu au fost trimise în teren şi echipe ale Electrica.

Conform DRDP Braşov, echipe ale companiei de electricitate au fost trimise şi în Moieciu, unde, de asemenea, au existat fire rupte. Totodată, a fost necesară intervenţia pentru copaci căzuţi pe DN 11, în zona Popasului Căprioara precum şi pe DN 1, în zona localităţii Timişul de Sus, a precizat sursa citată.

De asemenea, din cauza vântului puternic, duminică dimineaţa nu a funcţionat nicio instalaţie pe cablu în Poiana Braşov, în partea superioară a masivului Postăvarul, singurele funcţionale fiind în partea inferioară, telescaunului Lupului şi teleschiurile Bradul şi stadion, conform Primăriei Braşov.

ISU Braşov a recomandat persoanelor aflate pe stradă să evite trecerea sau adăpostirea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, puncte vulnerabile care trebuie avute în vedere şi în cazul parcării şi, de asemenea, să ţină ferestrele închise.

Judeţul Braşov s-a aflat sub cod galben de vremea rea până la ora 11,00, fiind prognozate intensificări ale vântului care, la rafală pot depăşi 50-70 km/h, iar la munte 80-90 km/h.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO