Spitalul modular de la Pipera va fi închis, pentru că a scăzut numărul bolnavilor de coronavirus!!!

Ultima actualizare: 14-01-2022 15:38
spital

Spitalul modular de la Pipera va fi închis, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan. Acolo erau tratate persoane bolnave de coronavirus, dar cum numărul acestora a scăzut. Unitatea nu mai este necesară, a explicat primarul.

 

„Vom închide spitalul modular de la Pipera, nu se mai justifică. Din fericire, numărul de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale pentru coronavirus a scăzut şi nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo. Evident, în situaţia nefericită în care numărul de persoane o să înceapă să crească - eu sper să nu ajungem acolo - e disponibil pentru a fi refuncţionalizat", a explicat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

 

Un concurs pentru manageri spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei va fi organizat în jurul datei de 15 iunie, a precizat Dan.

„Am prelungit contractele de management ale directorilor de spitale, marea lor majoritate expirau în cursul lunii ianuarie, le-am prelungit cu trei luni, este o posibilitate legală şi vă anunţ intenţia de a organiza în jurul datei de 15 iunie concurs de management pentru toţi managerii din cele 19 spitale pe care noi le avem".

Edilul a adăugat că 100 de angajaţi de la Administraţia Spitalelor au fost detaşaţi către DSP şi către Ambulanţa Bucureşti-Ilfov.

„Avem în continuare 50 de oameni detaşaţi la DSP, am avut 200, dar nu au mai avut nevoie de toţi, avem 50 de oameni detaşaţi la DSP Ilfov şi avem 50 de oameni detaşaţi la serviciul de ambulanţă", a declarat Nicuşor Dan.

Dacă este nevoie, va detașa personal medical și pentru vaccinare. Edilul a menţionat că PMB pune la dispoziţie cinci centre de vaccinare (două la Circul Metropolitan şi câte unul în spitalele Colţea, Colentina şi Obregia), cu un total de 30 de puncte de vaccinare, iar acestora li se vor adăuga şi spaţiile pregătite de către primăriile de sector. Totodată, de la ASSMB ar putea fi detaşate 140 de persoane pentru faza a II-a a programului de vaccinare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO