Spaima traita de doi pescari din Drobeta Turnu Severin. Ce peste au gasit in navodul lasat peste noapte in Dunare


Ultimul update: Joi 29 Iunie 2017 07:11
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2017 19:21
Categorie: Stiri actuale

Spaima serioasa pentru cativa pescari din Drobeta Turnu Severin. Ei au capturat un exemplar de piranha: una dintre cele mai agresive specii de pesti carnivori, care iese in evidenta prin dintii taiosi, asemanatori cu ai omului.

Specialistii au fost si ei surprinsi si spun ca este un piranha cu burta rosie, peste care traieste in America Centrala si de Sud, la temperaturi de peste 23 de grade. Nimeni nu stie cum s-a ratacit in apele noastre.

Doi pescari au lasat navodul in Dunare peste noapte in speranta ca vor prinde marea captura. Dimineata, cand s-au uitat sa vada ce au prins, au avut o surpriza uriasa.

Panicati, pescarii au dus creatura fioroasa direct la Capitania Portului Dorbeta Turnu Severin.

Costel Anghelescu - pescar: "In barca asa sarea sa vina catre picior si am tras piciorul. Sunt pescar, dar nu am vazut specia asta de peste, mov. Am ramas uimit sa imi spuna un domn de la Capitanie ca e pacu sau piranha, adus de prin nu stiu ce tara."

Pirania este cunoscut ca pestele ucigas, originar din America de Sud, carnivor si de dimensiuni de 15-30 de centrimetri. Iar cel mai de temut este cel cu burta rosie.

Doctor inginer Gabriela Grigoras, muzeograf, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, Galati: "Noi vedem in spate piranha la dimensiunea maxima, comparabila cu cea din imaginile pe care mi le-ati aratat. As zice ca ar putea fi piranha cu burta rosie. Este una dintre cele mai agresive specii de pesti."

O alta presupunere ar fi ca exemplarul capturat in Dunare ar apartine speciei pacu, o ruda apropiata a pestelui piranha.

Dr. ing. Gabriela Grigoras, muzeograf, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, Galati: "Faptul ca l-am gasit in Dunare in acest moment consider ca este un accident din acest an. Deci nu ar supravietui peste iarna acest peste. Cred ca un pasionat care l-a avut ca animal de companie a renuntat la el. Poate ca bazinul pe care-l avea nu mai facea fata."

In Romania, pestii din speciile piranha sau pacu sunt interzisi de la comercializare. Doar acvariile si muzeele, pe baza unor autorizatii speciale, pot cumpara astfel de pesti.

VIDEO PROTVPLUS.RO