Sotia premierului Dacian Ciolos a cantat muzica sacra in Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia. Scopul evenimentului

29-04-2016 13:07

Asa cum a promis, sotia premierului, Valerie Villemin-Ciolos a cantat joi seara muzica sacra in Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia, intr-o campanie de strangere de fonduri pentru achizitia operei lui Brancusi - "Cumintea Pamantului".

La final a spus ca isi va petrece sarbatorile cu familia, in Ardeal. Pana pe 30 septembrie, oricine poate face donatii pentru ca sculptura sa ramana intr-un muzeu romanesc. Persoanele fizice autorizate si firmele care vor face donatii vor beneficia de deduceri fiscale.

Sute de oameni au ascultat-o pe Valerie Villemin-Ciolos cantand. La concertul de muzica sacra au participat si tenorul Ioan Chiciudean, soprana Alexia Trif, dar si un cor de copii. Spectatorii au fost fascinati.

Spectatoare: "Ne-au umplut sufletele de tot ce aveam nevoie mai mult in saptamana aceasta."

Serata muzicala a avut un scop nobil.

Valerie Villemin-Ciolos, sotia premierului: "Pentru mine este vorba de un simbol Brancusi si aceasta statuie apartine poporului roman. Va dati seama daca fiecare am da 1 euro urmeaza sa dau."

Statul roman s-a inteles cu proprietarii Cuminteniei Pamantului sa cumpere opera de arta cu 11 milioane de euro. 5 milioane vor da autoritatile, iar diferenta de 6 milioane spera sa se stranga din donatii. Daca nu- atunci Ministerul Finantelor Publice va fi autorizat sa emita obligatiuni de stat, adica sa se imprumute.

Comisia de Buget a Senatului a decis sa adopte un amendament in acest sens- care urmeaza sa fie votat de plenul Senatului, apoi de Camera Deputatilor.

Subscriptia publica se incheie pe 30 septembrie. Deocamdata, sculptura lui Brancusi este la Muzeul National Cotroceni.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO