Solicitarea lui Niculae Bădălău, prădat de hoți și lăsat fără permis de port armă: ”Nu te mai poţi apăra"

Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2018 20:06
Data publicarii: Marti 06 Noiembrie 2018 18:24
Categorie: Actualitate

"Legea armelor ar trebui schimbată, pentru că în acest moment nu te mai poţi apăra". O spune senatorul PSD Niculae Bădălău, supărat că a fost amendat şi a rămas fără permis de port armă.

Totul după ce, sâmbătă, hoţii, deocamdată neprinşi, i-au spart casa şi i-au furat, pe lângă 16 ceasuri, şi pistolul, un Beretta de 9 milimetri. Teoretic, hoţii n-ar fi trebuit să aibă acces la el, doar că politicianul nu îl ţinea într-o cutie securizată, ci în sertar.

”În ziua aceea am avut-o la mine, pentru că am avut o intervenţie chirurgicală la un ochi. Aveam un plasture pe un ochi şi am luat-o cu mine. Nu am mai coborât la subsol unde era seiful”, spune Niculae Bădălău.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, senatorul Niculae Bădălău a rămas fără 16 ceasuri, un lanţ pe care îl purtase la gât în acea zi, fără verighetă, dar, cel mai grav, fără pistol. O armă letală pe care o deţinea legal, dar pe care nu o depozitase într-un seif, ci a lăsat-o în sertar, încărcată. Aşa că hoţii au luat Bereta, cu tot cu cele 16 cartuşe care erau în încărcător.

Niculae Bădălău consideră că reglementările privind armele îl împiedică pe cetăţean să se apere, pentru că nu are timp suficient de reacţie.

”Legea având extrem de multe deficienţe... Este o armă de apărare pe care trebuie s-o ţii în seif. Și muniţia în alt seif. Ca să o asamblezi îţi ia 10-12 minute, clar nu mai este vorba de autoapărare. Legea trebuie schimbată şi securitatea cetăţeanului trebuie să primeze”, a mai spus Bădălău.

Dumitru Coarnă, sindicat polițiști: ”Dacă voia să se apere, ţinea arma sub pernă, nu la parter şi el să stea la etaj. Legea este foarte bună.”

În plus, legea spune că ”în cazul armelor de apărare şi pază, poate fi păstrată împreună cu acestea o cantitate de cel mult 12 cartuşe destinate unei singure arme”.

Deţinătorii de arme ar trebui să ştie că folosirea lor în faţa unor hoţi este considerată autoapărare, în anumite condiţii. Chiar dacă legea vorbeşte despre legitimă apărare dacă ”apărarea este proporţională cu gravitatea atacului”, regulile nu se aplică în cazul în care surprinzi un hoţ în casă.

Avocat Cristian Sârbu: ”Nu mai vorbim de apărare proporţională când hoţul e în casă la tine. Atunci se prezumă că nu a venit să te viziteze şi poţi să te aperi cu orice armă crezi de cuviinţă ca să te protejezi”.

În cazul spargerii casei senatorului PSD, poliţiştilor din Giurgiu li s-au alăturat şi colegi din Bucureşti. Anchetatorii au un cerc de suspecţi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Spargerea de la vila lui Bădălău, încă nerezolvată. Până acum, singurul pedepsit a fost chiar păgubitul
Spargerea de la vila lui Bădălău, încă nerezolvată. Până acum, singurul pedepsit a fost chiar păgubitul
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
greva la metrou
Greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul săptămâna care vine
Numere LOTO 18 noiembrie 2018. Numerele extrase duminică la LOTO 6/49
Examenul de rezidențiat la medicină. doar 4.500 de locuri, deși deficitul este de 12.000
Oamenii, debusolați după un mesaj primit de la RO-Alert. Au făcut exact pe dos
Primăria Capitalei se pregătește să dea încă o sumă uriașă pentru Catedrala Mântuirii
Accident șocant în Formula 3. O tânără pilot și-a fracturat coloana. FOTO
accident Dn15
Accident grav, în Mureş. Un microbuz cu pasageri a căzut de la câţiva metri
Cum arată și cât valorează tabloul de Picasso găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea
„Ploaie de foc” la un festival. Mai mulți răniți în urma bizarului fenomen. VIDEO
Ce spun oamenii din Carcaliu, satul unde a fost găsit un Picasso. "Bă, da frumoşi tablourile alea"
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni
Cartea "România, te iubesc!", lansată duminică la Târgul Gaudeamus