Toate şcolile şi grădiniţele de stat din Bucureşti, dar şi alte 10 judeţe din ţară, închise vineri

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Jumătate de ţară va intra sub cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic. De la ora 23:00 tot sudul ţării se va confrunta cu o nouă izbucnire a iernii.

Scoli inchise. Din precauţie, vineri vor fi închise toate şcolile şi grădiniţele de stat din Bucureşti, dar şi alte 10 judeţe din ţară. În Prahova, rămân însă disponibile grădiniţele cu program prelungit.

În Bucureşti a început să ningă deja, deocamdată este în vigoare un cod galben de vreme rea şi ninsori însemnate care a început la ora 15:00. De la ora 23 în jumătate de ţară intra în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Avertizarea meteo va fi valabil până vineri la ora 15.

Scoli inchise. Primăria generală din Bucureşti a anunţat închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor de stat. Cele mai multe grădiniţe şi şcoli private rămân însă deschise.

Pentru că mulţi părinţi s-au revoltat pe Facebook şi au contestat această măsură, fiecare primărie de sector a venit cu o soluţie pentru cei care nu au cu cine să-şi lase copii.

Sectorul 1 va găzdui copiii la grădiniţa numărul 248.
Sectorul 2 pune la dispoziţia părinţilor Complexul Sfântul Pantelimon şi Complexul Sfânta Maria. Atenţie, aici copiii de grădiniţă nu vor avea pături pentru dormit, iar părinţii trebuie să le pregătească de acasă mâncare.

Părinţii din Sectorul 3 îşi pot duce copiii preşcolari la grădiniţă 239, iar pe şcolari la Scoală 80. Pentru mâncare trebuie să plătească 12 lei.

Cea mai generoasă oferta este în sectorul 4. 250 de locuri oferite la centrele multifuncţionale şi de zi. Centrele de zi oferă mâncare gratuită.

Scoli inchise. Sectorul 5 a anunţat că învăţătorii, profesorii şi educatorii vor veni la muncă vineri, aşa că părinţii îşi pot aduce copii la şcoli şi grădiniţe, dar să sune preventiv la instituţiile de învăţământ.

Sectorul 6 a pus la dispoziţia părinţilor un telefon la care să ceară detalii despre şcolile şi grădiniţele unde îşi pot duce copiii.

Atenţie, sunaţi la fiecare sector în parte dacă vreţi să rezervaţi un loc pentru copil şi, foarte important, să aveţi buletinul său certificatul de naştere al copilului când mergeţi la centrul, şcoală sau grădiniţă indicată.

În afară de Bucureşti sunt închise şcolile şi în Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Olt, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău şi Dolj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO