Scene de groază în Dâmbovița, după ce o casă a luat foc: „Cerea ajutor. Era ars complet”


Ultimul update: Marti 03 Decembrie 2019 17:58
Data publicarii: Marti 03 Decembrie 2019 17:46
Categorie: Stiri actuale

Doi soți sărmani din Dâmbovița sunt loviți de necazuri: bărbatul de 71 de ani a ajuns în comă, la spital, iar soția lui a rămas pe drumuri după ce un incendiu violent le-a distrus căsuța modestă în care locuiau.

Bătrânul a fost transferat la secția de Mari Arși din Timișoara, cu răni grave, iar femeia încearcă să-și revină și să improvizeze un nou adăpost, până ce-i va fi externat soțul. Familia are și datorii și nu știe cum să o scoată la capăt.

Cei doi soți locuiau într-o gospodărie situată pe deal, într-o zonă greu accesibilă. Când casa a luat foc, femeia era plecată la biserica din sat.

Bărbatul a luptat cu flăcările, în zadar.

Proprietara casei arse: „Nimic nu mai am, nimic. Am fost la biserică și când am venit de la biserică m-am întâlnit cu el, era la niște vecini, la poartă, cerea ajutor. Era ars complet.”

Nimeni nu știe exact cum s-a întâmplat nenorocirea. E posibil ca jarul să fi căzut din sobă, pe podea, sau ca omul să fi vrut să aprindă lemnele din sobă cu ajutorul unei substanțe inflamabile.

Vecin: „A bușit nu știu ce acolo, pe urmă flacăra. Bietul om l-am văzut aici, pe stradă, negru de fum. I-a luat casa, i-a luat masa, tot, tot.”

Vecin: „A fost prăpăd. A luat foc, a căutat să facă focul în sobă și au luat foc hainele de pe el. Cu ce o fi dat, cu motorină. A ars și dânsul. Jos au fost niște cartoane, cauciucuri, preșuri și au luat foc.”

Bătrânul a fost dus la spitalul din Târgoviște, dar medicii au decis transferul într-o secție de mari arși, pentru că starea lui se înrăutățea de la un ceas la altul. Soția lui s-a adăpostit la rude, însă oamenii din sat vor să o ajute să-și construiască măcar o cămăruță.

Viceprimarul comunei Șotânga: „Din păcate, o casă veche, din paiantă, cu materiale foarte combustibile. A ars astfel încât, la acest moment nu a mai rămas absolut nimic din această locuință.”

Bătrânii aveau pensii mici și, în plus, făcuseră un împrumut la Casa de Ajutor Reciproc, pentru a-și repara acoperișul casei. Dacă bărbatul va scăpa cu viață, trebuie să plătească și datoria și să amenajeze o nouă locuință.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Patru adolescenţi răniți în urma exploziei unei sobe, în Prahova
Au murit arşi de vii după ce au căzut cu maşina într-o groapă cu apă clocotită din mijlocul şoselei
Copil de 3 ani cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, plimbat între spitale
VIDEO PROTVPLUS.RO