Sate întregi acoperite de viituri, în mai multe județe. Oamenii au rămas fără animale și culturi

03-06-2019 19:31


Ploile violente care mătură România fără pauză au făcut ravagii în judeţele Giurgiu, Argeş, Prahova şi Galaţi, unde şuvoaiele au acoperit sate întregi în câteva clipe.

Şi aşa săraci, bieţii oameni au rămas fără păsări şi animale, culturile sunt pline de mâl, la fel şi fântânile.

Pericolul nu a trecut însă. În mai multe zone este cod portocaliu de precipitaţii puternice şi ar putea să cadă chiar 50 de litri de apă pe metrul pătrat.

În judeţul Giurgiu, oamenii s-au trezit în miez de noapte cu apă peste ei în case.

Mai multe case din satul Mirau sunt complet izolate din cauza apelor care s-au scurs noaptea trecută.

Problema în acest sat este următoarea. De-a lungul acestui drum nu a fost făcut niciun sunt sau niciun canal colector care să poată aduna toate aceste ape care se varsă de pe dealurile din jur. Apa se strânge la fiecare ploaie mare, se strânge în mijlocul satului şi rămâne aici.

Oamenii au rămas şi fără apă potabilă după ce fântânile s-au umplut de mal.

Autorităţile au ajuns luni în zonă, însă nu i-au ajutat prea mult pe sinistraţi.

Radu Covaci, împuternicit inspector şef ISU Vlasca Giurgiu: „Deci aşteptăm apa care vine de pe câmp să-şi facă cursul, se va duce pe luncă şi apoi vom interveni punctual pe fiecare gospodărie în parte. Facem o evaluare şi vom scoate apa acolo unde este cazul.”

Grav este şi că multe culturi sunt compromise.

În Prahova, oamenii sunt încă în stare de şoc după ce vineri viiturile puternice au luat 4 copii şi au măturat totul în cale.

E rău şi în Argeş. Pentru a doua oară în doar 3 zile ploile au făcut ravagii. Localnicii se plâng de acelaşi lucru: canalele de scurgere prost construite sau blocate cu gunoaie.

În Galaţi, mai multe case şi gospodarii din 4 localităţi au avut de asemenea de suferit.

Dezolanate sunt şi imaginile surprinse din aer în sudul judeţului Alba. Apele au fost atât de puternice încât au luat de-a valma maşini de câteva tone şi stâlpi de electricitate sau garduri.

Iar veştile meteorologilor nu sunt deloc bune. Mai multe judeţe rămân sub cod portocaliu de ploi abundente până mâine dimineaţă. În zonele deja lovite de inundaţii este în continuare cod galben.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO