Salonul Auto Bucuresti 2013. Dealerii au prezentat concurentii directi pentru Dacia Duster

Ultima actualizare: 06-04-2013 07:00

Intr-o vreme in care la patru masini second-hand se vinde si una noua, Salonul Auto deschis miercuri in Bucuresti vrea sa-i cucereasca pe romani cu autoturisme noi.

Cele mai bune oferte sunt si cu 30 la suta mai mici fata de preturile de catalog. De inteles, daca ne gandim ca anul trecut a fost cel mai slab din ultimii 14 pentru piata auto.

Dupa succesul din Romania al SUV-ul de la Mioveni, dealerii de autovehicule scot anul acesta la inaintare concurenti directi pentru Dacia Duster.

Din aceeasi gama, pe langa Opel Moka la salonul auto din fata Parlamentului sunt expuse si modele Kia Sportage sau Peugeot 3008. Pot ajunge in garajul celor interesati pentru preturi intre 14 mii si 17 mii de euro.

Cat despre dotari, vorbim de sisteme de conectare la smartphone-ul soferului, siguranta cu pana la 10 airbag-uri si motoare de capacitate mai mare.

Pentru ca este de ani buni cel mai bine vandut autoturism nou din Romania, Dacia Logan are si ea tot mai multi concurenti veniti de peste granita, mai ales ca noua generatie nu mai este atat de ieftina ca prima. Sub 10 mii de euro, cu reducere, gasim oferte pentru modele asiatice de la Hyundai, Suzuki sau Kia, ori europenele de la Peugeot si Fiat.

Masini sunt, cumparatori insa mai putini. Prefera sa pastreze ce au, dar ii descurajeaza si timbrul de mediu, care pentru o masina noua poate ajunge si la 1.000 de euro.

Dealerii auto spera sa aduca primavara si in acest domeniu, in care anul trecut au fost cele mai proaste vanzari din ultimii 14 ani.

S-au vandut putin peste 66.000 de masini noi, iar cele mai cumparate marci de import au fost Skoda, Volkswagen si Ford.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO