Românul care a murit strivit de un copac în Malta plecase din Bistriţa în căutarea unui trai mai bun

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Povestea românului care a murit în Malta acum două zile, după ce un copac smuls de o furtună i-a strivit maşina în care era împreună cu soţia, i-a şocat pe prietenii şi apropiaţii de acasă.

La Bistriţa, oraşul natal al celui care a pierit, oamenii povestesc îndureraţi despre tragedie. Au rămas fără tată doi copii - unul de 3 ani, celălalt - un bebeluş de 5 luni. Pe reţelele sociale oamenii fac eforturi să strângă bani pentru repatrierea trupului, ca înmormântarea să fie în România.

În imaginile surprinse de Televiziunea din Malta se vede cum copacul dărâmat de o furtună violenta, pornită din senin, a picat exact pe parprizul maşinii, în dreptul şoferului. La volan era Dan Udrea, romanul în vârstă de 38 de ani, care era cu soţia în maşină. Şoferul a pierit pe loc. Prietenii din Bistriţa, oraşul în care s-a născut, sunt marcaţi de vestea dispariţiei.

Veronica Sângeorzan, prietenă: “Sunt prieteii mei cei mai buni, îi cunosc de 20 de ani, au fost ca nişte fraţi. Ştiu că le este greu, o să îi fie ei greu în continuare, el era singurul care aducea un venit în familie. Mergeau spre lucru şi deodată au auzit că a bubuit ceva şi a căzut un copac."

Rian Farcașiu, vecin: “Un accident mai stupid nu se putea. Şi-a căutat un trai mai bun şi a încercat şi în ţară. A fost foarte activ, un om extraordinar de activ şi vesel. Ultima discuţie pe care am avut-o cu el asta îmi spunea: în sfârşit mi-am găsit drumul, mi-e bine, trăim modest dar sigur. '

Soţia lui Dan, Irina, a fost dusă de ambulanţă la spitalul Mater Dei - cel mai mare din zonă. Femeia ar fi rămas internată acolo, sub observaţie. Prietenii spun că nu are răni grave, dar că este în stare de şoc.

Familia era de 7 ani în Malta - avea reşedinţa în Mosta - o zonă aflată la nici 10 kilometri de locul accidentului. Bărbatul lucra la o firmă de curierat, spun apropiaţii. Pe reţelele de socializare cunoscuţii aduna acum bani pentru repatrierea trupului. Cheltuielile ajung la aproape 10 mii de euro.

Consulatul României din Catania va sprijini familia să treacă de formalităţile pentru repatriere- susţine Ministerul nostru de Externe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!