Restricţii în oraşul Dorohoi din Botoşani. Şcolile, în scenariul roşu, localurile - închise

Dată publicare: 10-10-2020 15:32
Dată actualizare: 10-10-2020 19:56


Autorităţile au anunţat instituirea de restricţii în municipiul Dorohoi din judeţul Botoşani, începând de duminică.

Toate restaurantele, terasele şi sălile de jocuri din municipiul Dorohoi vor fi închise, începând de duminică, în urma creşterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, măsura a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce au fost înregistrate patru focare active de SARS-CoV-2, iar în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate cu această boală 29 de persoane.

CJSU a decis, de asemenea, ca începând de luni toate şcolile să intre în scenariul trei de funcţionare, cursurile urmând să fie susţinute exclusiv online.

În prezent, focarele de coronavirus se manifestă la singurul centru privat de dializă, unde sunt trei îmbolnăviri în rândul pacienţilor, la Centrul rezidenţial "Casa Elena", unde sunt infectaţi 17 beneficiari şi cinci angajaţi, la Complexul de apartamente "Floare de Colţ", cu trei cazuri, şi la Complexul de apartamente "Amicii", unde sunt 14 cazuri.


VIDEO PROTVPLUS.RO