Restaurantele all you can eat au succes și în România. Ce se întâmplă cu cei care fac risipă

×
Codul embed a fost copiat

Restaurantele din România încep să-și invite clienții să plătească o singură dată și să mănânce cât pot. Iar conceptul adus din străinătate are succes. Oamenii trebuie să fie însă cumpătați.

Sunt avertizați că pot plăti dublu dacă își încarcă farfuriile, dar nu consumă tot și fac risipă.

Într-un restaurant din Constanța, în fiecare joi, oaspeţii pot să mănânce câte porţii de coaste doresc, la un preţ unic. Pentru ca cererea este mare, rezervările se fac cu câteva zile înainte.

-Le dăm cu barbeque, pentru a le carameliza.

-Care e secretul acestor coaste?

Citește și
moș crăciun
Cât câștigă un ”Moș Crăciun” în perioada sărbătorilor. Sumele sunt impresionante, dar și munca este pe măsură

-Timp îndelungat la cuptor.

-Cât trebuie să stea?

-Minim 2 ore jumate.

Cei care nu se satură cu o singură porție, pot comanda fără grijă.

Yvette Mârza: „Această porție de coaste de porc cu salată de varză și cartofi prăjiți are o jumătate de kilogram. Veți plăti pentru ea 50 de lei. În cazul în care doriți să comandați mai multe coaste, veți plăti 60 de lei. Iar după ce o terminați pe aceasta, puteți să mai comandați câte porții vă pică bine.”

Cătălina Huncă, managerul unui restaurant: „Se compensează, de exemplu, dintr-o rezervare de 5-6 persoane, unul mănâncă, celălalt nu, nu toată lumea are stomacul așa, dotatl să zic așa, să intre mai multe porții de refill”

Reporter: O singură persoană, cât a comandat maxim?

Cătălina Huncă, managerul unui restaurant: Cinci porții, a fost campionul nostru, domnul respectiv.”

Și la un restaurant din Baia Mare, clienţii pot mânca la prânz cât vor, cu numai 25 de lei. O femeie își alege cu atenție legumele la grătar: „Îmi iau câteva ciupercuţe şi nişte dovlecel, momentan e suficient, dar dacă mai vreau vin şi îmi mai pun."

Luminița Ghilvacs, manager: „Se mănâncă la fel de bine şi vine de câte ori doreşte, mai bine de mai multe ori decât să vină o singură dată şi să încarce farfuria şi să facem risipă, avem şi o deviză pentru cei care fac asta, vor plăti dublu.”

Anul acesta, băncile pentru alimente din România au colectat până acum peste 3 mii de tone de produse.

Andreea Bobiș, reprezentant bancă pentru alimente: „Fiecare dintre noi putem să facem mici trucuri de schimbare a obișnuințelor, să folosim o farfurie mai mică, să avem grijă la ce avem în frigider, să fim creativi și să ne facem seara resturilor și să gătim efectiv din lucrurile pe care le avem în frigider.”

În România se risipesc anual aproximativ 2,5 milioane de tone de alimente.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Cât câștigă un ”Moș Crăciun” în perioada sărbătorilor. Sumele sunt impresionante, dar și munca este pe măsură
Cât câștigă un ”Moș Crăciun” în perioada sărbătorilor. Sumele sunt impresionante, dar și munca este pe măsură

În luna decembrie sunt câteva meserii sezoniere cu program extins care cer talent răbdare și rezistență fizică însă cu folos financiar pentru cei care le practică.

O mașină a intrat în vitrina unui magazin din Suceava. Şoferul a refuzat transportul la spital. FOTO
O mașină a intrat în vitrina unui magazin din Suceava. Şoferul a refuzat transportul la spital. FOTO

Un bărbat a intrat cu autoturismul, sâmbătă seară, în vitrina unui magazin din municipiul Suceava. El a primit asistenţă medicală la locul accidentului, dar a refuzat să fie transportat la spital.

Piața Matache din București a fost cuprinsă de flăcări. Cauza incendiului nu este cunoscută
Piața Matache din București a fost cuprinsă de flăcări. Cauza incendiului nu este cunoscută

A fost desfășurare de forțe sâmbătă în Capitală, după ce Piața Matache din Sectorul 1 a luat foc.

Recomandări
Ciolacu n-ar mai vrea o dată premier, iar partidele fug de responsabilitatea Finanțelor. Ce s-a negociat: ”Am mâncat cozonac”
Ciolacu n-ar mai vrea o dată premier, iar partidele fug de responsabilitatea Finanțelor. Ce s-a negociat: ”Am mâncat cozonac”

După nenumărate tensiuni, PSD, PNL și UDMR ar putea ajunge curând la un acord în coaliție. Sâmbătă au purtat noi negocieri la Parlament, pentru a definitiva lista cu ministere.  

Noul Parlament a fost învestit oficial. Motivul ciudat pentru care toți senatorii UDMR au depus de două ori jurământul
Noul Parlament a fost învestit oficial. Motivul ciudat pentru care toți senatorii UDMR au depus de două ori jurământul

Aleșii din actuala legislatură au depus sâmbătă jurământul. Lucrurile s-au complicat puțin în Senat, unde parlamentarii UDMR au fost nevoiți să se întoarcă la pupitru pentru că le-a lipsit un pasaj important din text.

INTERVIU cu Aura Șova, câștigătoarea ”Vocea României 2024”: ”M-am făcut arhitect ca să pot să fac un azil de bătrâni”
INTERVIU cu Aura Șova, câștigătoarea ”Vocea României 2024”: ”M-am făcut arhitect ca să pot să fac un azil de bătrâni”

Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. După săptămâni în care vocea ei a răsunat în toate etapele show-ului, telespectatorii au decis ca trofeul și premiul în valoare de 100.000 de euro să ajungă la concurenta din echipa lui Tudor Chirilă..