Cazul Răzvan Ciobanu. Ce arată datele înregistrate de calculatorul de bord al maşinii

02-05-2019 18:02


Răzvan Ciobanu, copilul teribil al modei româneşti a fost înmormântat joi la doar 43 de ani. Creatorul de modă şi-a pierdut viaţa în a doua zi de Paşte - într-un teribil accident rutier petrecut în judeţul Constanța.

În timp ce apropiaţii îşi luau rămas bun au apărut informaţii noi în anchetă. Conform unei prime expertize airbag-urile autoturismului condus de designer s-au deschis la 126 de kilometri pe oră. Curtea bisericii a fost plină de oameni care au vrut să îşi ia rămas bun de la Răzvan Ciobanu.

De la rude până la prieteni apropiaţi, mulţi din industria modei - nimeni nu îşi explică sfârşitul fulgerător al designerului.

Cătălin Botezatu: "Răzvan Ciobanu rămâne acel copil minunat, cu suflet minunat, declarat la începutul carierei sale copilul minune al modei româneşti, un copil care prin creativitatea sa a demonstrat că este foarte bun."

Vica Blochina, prietenă: "O să îmi lipsească foarte mult. Avea o inocență aşa, a unui copil şi orice tâmpenii făcea niciodată nu puteai să te superi pe el."

Iulia Albu, critic de modă: "Răzvan a fost un om extraordinar. E un om care a greşit, dar greşelile nu mai sunt importante acum."

Răzvan Ciobanu şi-a pierdut viaţa luni dimineaţa - la intrarea în localitatea Săcele, dinspre Năvodari - pe un drum judeţean din judeţul Constantța. Era singur în maşină şi - cel mai probabil, din cauza vitezei - autoturismul în care se afla a ieşit de pe carosabil şi a lovit mai mulţi copaci.

Datele înregistrate de calculatorul de bord al maşinii sunt acum o parte importantă în anchetă. Expertiza preliminară indică faptul că airbag-urile s-au deschis la 126 de kilometri pe oră - viteza din momentul producerii accidentului. Datele au fost trimiste şi producătorului maşinii pentru a fi reconfirmate.

Specialiştii susţin că nu este exclus ca înainte de impact Răzvan Ciobanu să fi condus mult mai tare. Cercetările au stabilit caă- după ce a ieşit de pe şosea - autoturismul ar fi parcurs aproape 700 de metri pe câmp, ar fi traversat o alee asfaltată şi ulterior ar fi reintrat pe câmp - unde a mai rulat încă 150 de metri printr-o zonă cu arbuşti.

Vehiculul s-a rasturant din cauza denivelărilor şi, pentru că nu purta centura de siguranţă, Răzvan Ciobanu a fost proiectat pe uşa sau pe geamul din dreapta.

Maşina condusă de creatorul de modă aparţinea unui om de afaceri de Călăraşi - bun prieten cu designerul.

Audiat de anchetatori, bărbatul a declarat că Răzvan Ciobanu a condus autoturismul pe autostradă - din Bucureşti până în Mamaia - unde au ajuns amândoi în noapte de Înviere. Apoi, i-ar fi lăsat lui vehiculul pentru că ştia că nu obişnuia să bea alcool.

Proprietarul autorurismului le-a spus poliţiştilor că l-a însoţit pe Răzvan Ciobanu la festivalul de muzică electronică din Mamaia Nord, unde au stat câteva ore, iar după miezul nopţii, creatorul de modă a plecat cu maşina. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că Răzvan Ciobanu i-a răspuns la telefon, duminică, şi i-a confirmat că se vor întâlni, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Laura Vicol, avocata lui Răzvan Ciobanu: "Niciodată nu a condus băut, singurul defact major care i-a adus moartea a fost că nu a purtat centura de siguranță. De 27 de ani de când îl ştiu eu niciodată nu s-a urcat băut la volan pentru că el nu bea alcool."

În schimb, testele rapide făcute de legişti - după accident - au indicat prezenţa în corpul creatorului de modă a 5 substanţe halucinogene. Rezultatele trebuie confirmate şi de institutul de ''Medicina Legală Mina Minovici.''

Răzvan Ciobanu avea 43 de ani!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO