Rafila: Procentul cazurilor pozitive a crescut de la 1-1,5% la 3%. Avem o problemă de sănătate publică

Ultima actualizare: 19-06-2020 15:18
alexandru rafila

Profesorul Alexandru Rafila avertizează că numărul cazurilor de coronavirus de coronavirus a crescut de 2-3 ori în ultimele săptămâni, atingând valori apropiate celor de la finalul stării de urgență. 

 

"Avem o săptămână de creștere de la 150 de cazuri în medie, la 265. Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri față de media săptămânii anterioare. S-a stabilizat procentul cazurilor pozitive la 3%, zilnic, față de 1 – 1,5% cât aveam acum 3 – 4 săptămâni. Ne-am întors la o valoare mult mai importantă față de perioada de la sfârșitul stării de urgență. Să vedem dacă această creștere se stabilizează în jurul acestei valori. Ne găsim în fața unei probleme de sănătate publică.”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

El a explicat că situația poate fi ținută sub control dacă se vor îmbolnăvi mai multe persoane tinere, fără boli. „Situația poate deveni îngrijorătoare dacă boala va afecta mai multe persoane vârstnice.

Profesorul a mai declarat că este important ca oamenii să respecte măsurile de prevenție „care pot face diferența între o vară acceptabilă din punct de vedere al infectărilor și o vară agitată cu diverse probleme”.

Până vineri, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). În ultimele 24 de ore s-au înregistat 320 de cazuri noi.

La fel de multe cazuri s-au înregistrat și joi, după ce miercuri au fost înregistrate 345, record în ultimele 6 săptămâni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO