Radu Stroe: "Am vrut sa schimb conducerea IPJ Olt si n-am putut, trebuie sa schimbam legea"
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, joi, ca legea care reglementeaza statutul politistului trebuie schimbata, pentru ca este veche si cel mult intr-o luna va trebui lansat un nou proiect de act normativ.
Radu Stroe a anuntat, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ca joi a avut o prima intalnire cu toate sindicatele din MAI si a discutat refacerea Legii 360, privind statutul politistului.
"Este o lege veche, viata a mers inainte si va trebui sa lansam cat de curand, poate in cel mult o luna, un nou proiect de lege «Statutul politistului»", a spus Radu Stroe.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Ministrul Afacerilor Interne nu a specificat clar ce moficari vor fi aduse legii, insa a dat ca exemplu situatia de la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Olt, unde, in luna noiembrie 2012, un control dispus de fostul ministru de Interne Mircea Dusa a dus la cercetarea prealabila a sefului institutiei, impreuna cu cei doi adjuncti ai acestuia, a sefului Politiei orasului Bals si a altor opt politisti cu functii de conducere.
Ulterior, tot in judetul Olt, o politista l-a injunghiat in abdomen pe fostul ei sef, pe motiv ca acesta ar fi violat-o cu sase luni inainte. Comisarul Gheorghe Barbu, din cadrul Sectiei de Politie Bals, a fost injunghiat de aceasta de mai multe ori in abdomen si picioare.
"Am vrut sa schimb conducerea IPJ Olt, insa Statutul politistului nu mi-a permis. Nu se poate asa ceva! Nu este corect! Acolo este o ancheta in curs, iar subalternii celor vizati sunt pusi in situatia sa raspunda la intrebari legate de sefii in exercitiu. Era normal ca, pe perioada cercetarilor, acesti sefi sa fie tinuti deoparte. Legea nu ne permite insa acest lucru, iar noi nu putem sa facem abuzuri", a explicat Radu Stroe.