Protest în fața Primăriei Sectorului 5: „Ne-a pus să semnăm contracte, dar de fapt erau demisii”

Ultima actualizare: 26-08-2020 19:43

S-au încins spiritele în fața Primăriei Sectorului 5 din București, unde peste 100 de persoane s-au adunat la un protest spontan.

Erau angajațîi firmei locale de salubritate, care au spus că la finalul programului au aflat că și-au pierdut slujbele. Supărați, câțiva protestatari au vrut să dea buzna în Primărie și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine. La fel de grav este că în plină pandemie, oamenii au uitat de orice regulă de protecție. În replică, reprezentanții Primăriei spun că nimeni nu-și va pierde serviciul.

Era ora 15 când a izbucnit scandalul, iar oamenii strigaseră deja, de zeci de ori, din ce în ce mai iritați, să vină primarul să stea de vorbă cu ei. Când au văzut că nu îi bagă nimeni în seama, câțiva au încercat să intre în curtea instituției. Au fost însă opriți de Poliția Locală, în urletele celorlalți.

La fața locului au venit și jandarmii, care au filmat protestul. Pe baza înregistrării, scandalagii sunt identificați și sancționați. Amenzi vor fi împărțite însă, și celor care au uitat de orice urmă de protecție.

Pe lângă faptul că s-au bulucit, unii și-au scos măștile, iar alții, deși le aveau pe față, le purtau superficial, dacă nu, la gât.

Protestatarii susțin că ar fi aflat, la finalul programului de lucru, că vor rămâne fără serviciu. Sunt toți angajați ai firmei de salubritate locală, iar primarul ar fi semnat recent un contract cu o altă companie, turcească.

Nimic mai fals, spun însă reprezentanții Primăriei Sectorului 5.

Viceprimar: „Îi asigur că nimeni nu-și pierde locul de muncă, e treabă pentru toată lumea.”

Protestatar: „Minte. Ne-a pus acum să semnăm contracte, dar de fapt erau demisii.”

Alte voci susțin că totul a fost pus la cale de un candidat la fotoliul de primar, ca să agite apele în campanie electorală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO