Primele imagini cu tânărul cu origini algeriene care a ucis-o pe asistenta medicală din Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 25-08-2020 17:28

Tânărul din Suceava cu origini algeriene, acuzat că și-a omorât fosta iubită din Cluj-Napoca, a fost reținut după mai bine de două ore de auderi.

Imaginile suprinse de camerele de supraveghere i-au ajutat pe anchetatori să își dea seama că individul și-ar fi plănuit atacul. Toți cunoscuții tinerei sunt șocați de cele întâmplate și puțini știau despre relația celor doi.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a dat târcoale blocului cu două ore înainte de sosirea tinerei. Puțin după miezul nopții, fata a revenit din Suceava în Cluj, cu autocarul, a luat un taxi, iar în fața scării a fost atacată fără milă.

Șapte camere de supraveghere sunt instalate în blocul unde locuia tânăra. Procurorii spun că imaginile surprinse în miez de noapte i-au ajutat să identifice mai rapid suspectul.

Vecin: „Se vede cum sosește taxiul. Domnișoara coboară, șoferul merge în spate, îi da geanta și fata se îndreaptă pe alee spre intrarea în bloc. După aceea, un tip fuge dinspre intrare pe alee.”

Și rudele din satul natal spun că tânăra a fost în localitatea Stulpicani la sfârșit de săptămână.

Bărbat: „Și-a luat serviciu la Cluj din toamna trecută, după ce a murit bunica ei. A fost o tură în Germania la muncă și când s-a întors, și-a găsit serviciu acolo. Asistentă. Ea a venit sâmbătă dimineață și a făcut curat în casă și duminică seară a plecat cu autocarul.”

Reporter: „A fost cu băiatul aici?”

Bărbat: „Da, a fost. A venit și el singur aici și o aștepta pe ea când venea de la Cluj.”

Mama fetei a lucrat și ea mai mult timp în Italia.

Fostă asistentă medicală în comună: „Era mai introvertită. Nu spunea ea prea multe despre ea. Era o fire mai închisă. Dar era o fată bună, liniștită, gospodină. Am întrebat-o chiar pe mama ei de ce nu a luat-o pe fată cu ea în Italia. Mama ei a lucrat la spital la Humor, iar în Italia la un cămin de bătrâni.”

Înainte de a pleca în Cluj, Ioana a lucrat un timp la cabinetul din sat, pentru a avea grijă și de bunica bolnavă.

Medic dispensarul comunal Stulpicani: „După ce a terminat școala, a venit aici, debutantă. Era dezghețată, dar totuși avea momente de melancolie. Nu merita sfârșitul ăsta tragic.”

În noaptea de luni spre marți, fostul iubit al victimei a ajuns în fața achetatorilor din Cluj-Napoca, unde a fost audiat.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, cu acuzația de omor calificat și va fi prezentat la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO