Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, cere sa fie eliberat sub control judiciar

Sorin Apostu

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a cerut eliberarea sub control judiciar, sustinand ca nu vrea sa influenteze ancheta si ca nu i-a cerut niciodata directorului RATUC sa incheie contracte de asigurare pentru parcul auto.

Miercuri, la Curtea de Apel Cluj s-a judecat cererea de eliberare sub control judiciar a primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru fapte de coruptie.

Apostu a spus in fata judecatorilor ca in ziua in care a inceput ancheta impotriva sa a pus la dispozitie toate actele, s-a prezentat singur la DNA si nu a incercat sa influenteze martorii si ancheta.

El a spus ca nu incearca sa influenteze ancheta pentru ca nu a fost niciodata implicat in activitati infractionale. Apostu a adaugat ca are doar doua telefoane, unul de serviciu si unul personal, si nu a incercat sa schimbe codul unuia dintre ele, ci sa faca upgrade.

De asemenea, el a afirmat ca a comunicat in perioada de dupa declansarea anchetei cu sotia sa si nu a incercat sa o influenteze nici pe ea si nici pe alti martori.

Citește și
Stoia Apostu COVER
Cautiunea de 1 milion de lei va fi restituita. Catalin Stoia ramane in arest in dosarul Apostu
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Apostu a spus ca nu a i-a cerut directorului RATUC, Liviu Neag, in niciun an, cu atat mai putin pentru anul 2012, sa incheie contracte de asigurare pentru parcul auto pentru ca nu intra in atributiile primarului acest lucru.

Apostu a spus ca de cativa ani Primaria Cluj-Napoca este cea mai transparenta din tara, astfel ca orice cerere depusa poate fi urmarita de cel care a depus-o de acasa, pe internet.

El a afirmat ca licitatiile de la Primaria Cluj-Napoca se fac la cel mai mic pret din tara, iar comisiile sunt formate inclusiv din consilieri ai opozitiei, care ar fi sesizat orice neregula daca ar fi existat.

Apostu a adaugat ca nu este un pericol social si ca va fi prezent la toate termenele daca va fi eliberat.

"Ma voi prezenta la toate termenele pentru ca eu sunt primul care sunt interesat sa se afle adevarul", a spus Apostu.

Instanta urmeaza sa se pronunte miercuri asupra cererii de eliberare sub control judiciar.

Apostu a mai cerut Curtii de Apel Cluj sa fie eliberat sub control judiciar, insa ulterior si-a retras solicitarea.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de catre Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Surse: Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, audiat la DNA
Surse: Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, audiat la DNA

Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, a fost audiat, joi, la DNA Cluj, acesta fiind intrebat si de cardurile de combustibil pe care le-ar fi primit de la Rosal, sustin surse din randul anchetatorilor.

Cautiunea de 1 milion de lei va fi restituita. Catalin Stoia ramane in arest in dosarul Apostu
Cautiunea de 1 milion de lei va fi restituita. Catalin Stoia ramane in arest in dosarul Apostu

Omul de afaceri Calin Stoia, director general al Brantner Romania, arestat pentru dare de mita in dosarul de coruptie al primarului Sorin Apostu, ramane in arest dupa ce Curtea de Apel Cluj i-a respins, marti, cererea de eliberare pe cautiune.

Primarul Sorin Apostu, suspendat din functie prin ordin al prefectului de Cluj
Primarul Sorin Apostu, suspendat din functie prin ordin al prefectului de Cluj

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mita, a fost suspendat din functie dupa ce prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis, vineri, un ordin in acest sens.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.