Comisia Europeană, după OUG anunțată de Toader: ”Evitați alți pași înapoi”. VIDEO

Ultima actualizare: 22-01-2019 20:48
margaritas schinas

Comisia Europeană anunță că urmărește cu atenția dezbaterile din România referitoare la o posibilă ordonanță de urgență privind calea extraordinară de atac (n.r contestația în anulare) în cazurile penale, ca urmare a 2 decizii adoptate recent de CCR.

Astfel, potrivit unui comunicat oficial, Comisia a luat deja notă de prima hotărâre privind completurile de 5 judecători în cel mai recent raport MCV.

Mai mult, Comisia Europeană precizează că Jean Claude Juncker s-a exprimat foarte clar pe tema unei eventuale măsuri de amnistie în timpul recentei vizite la București.

Așa cum Comisia a spus în mod repetat, este esențial pentru România să revină pe drumul luptei anti-corupție, să asigure o justiție independentă și să evite orice alți pași înapoi”, se mai arată în comunicat.

Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a adăugat, în timpul unei conferințe de presă, că poziția Comisiei Europene nu este diferită de cea exprimată de Jyrki Katainen, vicepreședintele Comisiei Europene, care a catalogat OUG anunțată de Tudorel Toader drept o ”veste incredibilă”.

Schinas a adăugat însă că ultimele evenimente nu pun în pericol președinția Consiliului UE, preluată recent de România.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO